«Λουτρό αγάπης» με τη χορηγία της Interamerican για τον Μίκη Θεοδωράκη

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης, συμπλήρωσε ογδόντα πέντε χρόνια ζωής, που εορτάστηκαν με μια μεγάλη συναυλία, διαρκείας σχεδόν τεσσάρων ωρών, στο θέατρο Λυκαβηττού, με τη συμμετοχή πλειάδας φίλων καλλιτεχνών που κατέθεσαν την ερμηνεία τους σε αγαπημένα τραγούδια του Μίκη μαζί με τις ευχές και την αγάπη τους.

Η Interamerican, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του μια κορυφαία αξία για την ταυτότητα του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και ένα πρότυπο μοναδικό Ενεργού και Δημιουργικού Πολίτη, τον τίμησε συμμετέχοντας ως Χορηγός σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση. 

Για τον ίδιο λόγο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Γ. Κώτσαλος επέδωσε στον Μίκη, έναν ασημένιο δίσκο, δώρο τιμής, σε ανάμνηση αυτής της βραδιάς.

Γ. Κώτσαλος - Interamerican Από τη σκηνή του Λυκαβηττού πέρασαν οι συνθέτες Λουκιανός Κηλαηδόνης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Σαββόπουλος, οι τραγουδιστές Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Λία Βίσση, Μαρία Βλάχου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Δώρος Δημοσθένους, Βάσια Ζήλου, Αντώνης Καλογιάννης, Βασίλης Λέκκας, Μαίρη Λίντα, Δημήτρης Μπάσης, Πέτρος Πανδής, Σοφία Παπάζογλου, Μανώλης Ρασούλης, Ναταλία Ρασούλη, Γιάννης Σιδηράς, Αλέξανδρος Χατζής, Lina Orfanos και οι ηθοποιοί Κάκια Ιγερινού, Μπέσυ Μάλφα, Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Άννα Φόνσου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Στο ακροατήριο βρέθηκαν τουλάχιστον 300 εργαζόμενοι και φίλοι της Interamerican, συμμετέχοντας σε αυτό το «λουτρό αγάπης» – όπως χαρακτήρισε την εκδήλωση ο μεγάλος Συνθέτης.

Ήταν η τρίτη φορά που η Interamericanσυνεργάζεται με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Η πρώτη ήταν το φθινόπωρο του 2007, μετά τις καταστροφικές πυρκαϊές στην Ηλεία, για την αναστήλωση του ηθικού των πυρόπληκτων με μια μεγάλη συναυλία στον Πύργο και η δεύτερη πάλι για κοινωνικό σκοπό, με τη συνεργασία των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής “Ανοιχτή Αγκαλιά”.