ΠΣΑΣ

Εσπασε κάθε φράγμα ανοχής ο ΠΣΑΣ

Της Ελενας Ερμείδου

Κάθε όριο ανοχής ξεπέρασε ο ΠΣΑΣ, κινδυνεύοντας να χάσει την υπόσταση του, όταν στις μέρες μας, εν μέσω αλλαγών στο επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου καλείται να πάρει θέσει και να επιτελέσει σοβαρό ρόλο. Οποιαδήποτε στραβοτιμονιά θα τον οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση με την αγορά και τους ανθρώπους της. Αυτό συνεπάγεται με απώλεια εμπιστοσύνης, κλυδωνισμούς και υποβάθμιση. Δεν το θέλει κανείς.

Αρχή του διοικητικού συμβούλιο του ΠΣΑΣ το οποίο εκλέχτηκε, ιστορικά με την μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων είναι να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες και οι αποφάσεις του πρέπει να εκτελούνται από το προεδρείο του, αφού εξαντληθεί πάσα δυνατότητα για τη λύση και τη σύγκλιση ανάμεσα σε διαφορές που είναι λογικό να υπάρχουν, χωρίς να μεθοδεύονται δημοσιεύματα ή άλλου τύπου παρεμβάσεις, σχετικά με το έργο του.

Οι μεθοδεύσεις γεννούν κόντρες που οδηγούν σε ανεδαφικά αποτελέσματα. Σε δύο μέτωπα έχουν χωριστεί ΔΣ του ΠΣΑΣ και πρόεδρος του ΠΣΑΣ, στοχεύοντας και οι δύο σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την μία η πρόεδρος του ΠΣΑΣ Θεοδώρα Γουργούλη εκφράζει δυσαρέσκεια για καταστάσεις και πεπραγμένα που οπισθοδρομούν τον Σύνδεσμο, βγάζοντας στον αέρα συνομιλίες, μη έχοντας άλλη επιλογή, ως δηλώνει. Από την άλλη το ΔΣ αναγκάζεται και αυτό να προβεί σε δημοσιοποιήσεις για να εκφράσει και αυτό την δυσαρέσκεια του απέναντι σε συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, ως υποστηρίζει με στόχο να λύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει: «αποφάσεις του Δ/Σ υπέρ των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, αποφάσεις που αφορούν την ομαλή λειτουργία του συνδέσμου και εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην εκπαίδευση και στη διάδοση της ασφαλιστικής ιδέας, δυστυχώς δεν υλοποιούνται με ευθύνη της».

Στο επίκεντρο των διαφορών το MDRT και ο οικονομικός έλεγχος του ΠΣΑΣ.

«Επί τέσσερις μήνες, οι μεθοδεύσεις της (προέδρου του ΠΣΑΣ) έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να μην συγκαλείται Δ/Σ. Επιπλέον, συγκεκριμένα δύο μέλη απουσιάζουν συστηματικά επί μήνες. Υπάρχουν, σοβαρά ζητήματα όπως η σύμβαση της εκδήλωσης για το MDRT και ο οικονομικός έλεγχος τα οποία καταγγέλλει γράφοντας e-mail και στέλνοντας εξώδικο, χωρίς να παρευρίσκεται στο Δ/Σ, ώστε να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις», τονίζει το ΔΣ.

Ένα σκάνδαλο με πολλά ερωτηματικά και ένα ΑΦΜ στον “αέρα”

«Η σύμβαση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του MDRT το οποίο είναι ευθύνη της επιτροπής επικοινωνίες του οργανισμού αυτού στην Ελλάδα, ζητήθηκε και ελέγχθηκε από την επί έντεκα χρόνια, νομικό σύμβουλο του συνδέσμου μας, έγιναν όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις και κρίθηκε καθ’ όλα νόμιμη.  Ωστόσο, το γεγονός αυτό επικοινωνήθηκε στον τύπο ως σκάνδαλο με αποκορύφωμα ψεύδη ότι δήθεν η  διοργανώτρια εταιρία δεν έχει ούτε ΑΦΜ».

Οι απονευρώσεις

«Με μεθοδεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, όπου ενώ συγκαλείται και συνεδριάζει διοικητικό συμβούλιο παρευρίσκονται συγκεκριμένα μέλη και μη μέλη, 2-3 τον αριθμό, τα οποία κραυγάζουν και διακόπτουν ώστε να μη διεξαχθεί ομαλά η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με αποκορύφωμα την αποχώρηση ώστε να μην υπάρχει πάλι απαρτία τη στιγμή της ψηφοφορίας. Έτσι ώστε το διοικητικό συμβούλιο να απονευρωθεί από τη δυνατότητα οποιασδήποτε απόφασης, η οποία δεν είναι αρεστή στη κα Γουργούλη, αλλά ακόμα και όταν παίρνει αποφάσεις να μην υλοποιούνται αυτές από την ίδια του την πρόεδρο», υπογραμμίζει το ΔΣ.

 

Ποια τα οφέλη εμπλοκής νομικού Ασφαλιστικής;

 

Το πράγματα δείχνουν να περιπλέκονται με την είσοδο στην υπόθεση νομικού Ασφαλιστικής εταιρείας παρατηρεί το ΔΣ, κρίνοντας την πρωτοβουλία αυτή ως αδιανόητη, και εξηγώντας ότι «για όλους εμάς οι συμβάσεις, οι αποφάσεις, τα οικονομικά και η εν γένει λειτουργία του συνδέσμου να κρίνονται και να βάλλονται από νομικό Ασφαλιστικής εταιρείας που η κυρία Γεωργούλη  ενέπλεξε.

Δυστυχώς η μέθοδος «πετάω λάσπη», στον ανεμιστήρα πουλάει και δημιουργεί είδηση ενώ αναπαράχθηκαν και εκτός ορίων δημοσιογραφίας στα social media από συγκεκριμένους και κατευθυνόμενους».

Στόχος η αποκατάσταση του κύρους

Επιχειρώντας να αναχαιτίσει την κατάσταση το ΔΣ του ΠΣΑΣ απαντά «ότι έχει άλλη άποψη για τη δημοκρατία και τι είναι αυτό που τελικά προάγει και στηρίζει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή». Στην πρόθεση αυτή βασίστηκε και συνετέλεσε «ώστε να γίνει ένα εξαιρετικό συνέδριο του MDRT και εξακολουθούμε να προσπαθούμε για τη δημοκρατική λειτουργία του διοικητικού Συμβουλίου. Συντάσσεται υπέρ τις ανάταξης των λειτουργιών σου συνδέσμου για την αποκατάσταση του κύρους του και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, ενώ ολοκληρώνεται ο οικονομικός έλεγχος.

(;) Λόγος για ιδιοκτησιακή αντίληψη

«Θα συνεχίσουμε λοιπόν, να λειτουργούμε με αξιοπρέπεια ήθος και Δημοκρατία και δεν θα επιτρέψουμε κανενός άλλου είδους μεθόδευση να επικρατήσει, όσο και αν άλλα κέντρα επιδιώκουν τον ευτελισμό του ιστορικού αυτού συνδέσμου, όσο και αν η κα Γουργούλη έχει μόνο μέλημα να μη γίνει ποτέ συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να υπερασπίζεται την ιδιοκτησιακή της αντίληψη για το σύνδεσμο και για το αξίωμα του προέδρου, στο οποίο την ανέδειξε το Δ/Σ, οι ίδιοι άνθρωποι δηλαδή που σήμερα συκοφαντεί», διατυπώνει το ΔΣ, προσθέτοντας ότι  «τα εκτελεστικά όργανα του σωματείου θα αλλάξουν, ώστε να  υπάρξει διοίκηση και να λειτουργεί το σωματείο, ώστε να το οδηγήσει σε εκλογές που είναι και η μόνη διαδικασία. Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε όλα τα δημοκρατικά εκλεγμένα σώματα και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας».

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*