Τα σενάρια για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ

Δύο σενάρια μελετά ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, κ. Ιωάννης Παντελίδης, για την Έκθεση Ελέγχου την οποία έχει υποχρέωση να υποβάλλει τις ημέρες αυτές στον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Πέτσα.

Το πρώτο προβλέπει την υπογραφή και κοινοποίηση της Έκθεσης έως το τέλος της εβδομάδας και το δεύτερο την καθυστέρησή της ώστε σε αυτή να περιληφθούν και στοιχεία τα οποία θα προκύψουν από τη αναρτημένη λίστα με τους ασφαλισμένους της εταιρείας, όπως και από τη λίστα όσων δηλώσουν ότι έχουν απαιτήσεις από την ασφαλιστική λόγω χρήσης των νοσοκομειακών τους προγραμμάτων.

Πρόκειται για στοιχεία εξαιρετικά κρίσιμα για την πορεία της εκκαθάρισης, αλλά και για τη συναγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σε ότι αφορά τις επόμενες επαφές με εταιρείες οι οποίες θα ενδιαφέρονταν να ασκήσουν το ρόλο του αναδόχου.

Στο μεταξύ, πέραν της ανωτέρω έκθεσης ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ θα συντάξει μια ακόμη έκθεση για την πορεία του έργου του τον ερχόμενο Οκτώβριο και μια τελευταία στα τέλη Ιανουαρίου, ώστε στη συνέχεια η Τράπεζα της Ελλάδος, που στο μεταξύ θα έχει αναλάβει την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς, να κινήσει τη διαδικασία μεταφοράς των χαρτοφυλακίων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ σε άλλη ή άλλες ασφαλιστικές.