Μαύρη τρύπα από τις διαφορές ασφαλίστρων στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ

Σε «αναζήτηση» αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αντιπροσωπεύουν «υποσχετικές» της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ προς ασφαλισμένους της, βρίσκεται ο επόπτης χαρτοφυλακίων Ζωής, κ. Ιωάννης Παντελίδης.

Πρόκειται για διαφορές οι οποίες διαπιστώθηκαν μεταξύ των χρηματικών ποσών που καταβλήθηκαν από ασφαλισθέντες της Ασπίς Πρόνοια προς συνεργάτες της εταιρείας και των ποσών για τα οποία εκδόθηκαν τα κατά περίπτωση ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Πηγές του Insurance World αναφέρουν ότι είναι ιδιαιτέρως υψηλές οι διαφορές που έχουν ανακύψει από τον σε βάθος έλεγχο τον οποίο διενήργησε ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

Μάλιστα, από τις «πράξεις» που κάνει ο Επόπτης οι διαφορές αυξάνονται περαιτέρω εφόσον συνυπολογιστούν και όσα ποσά αντιστοιχούν σε ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα οποία δεν είχαν εισπραχθεί ασφάλιστρα από την εταιρεία.

Πέρα όμως από τον προαναφερόμενο έλεγχο, ο κ. Παντελίδης ετοιμάζει και την Έκθεσή του για την Ασπίς Πρόνοια που αναμένεται να έχει ολοκληρώσει πριν τις 15 Αυγούστου, την οποία θα αποστείλει, τόσο στον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη, όσο και στον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Πέτσα.

Παράλληλα, με γρήγορους ρυθμούς υλοποιείται η εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, και όπως αναφέρουν πληροφορίες του Insurance World, σύντομα ο Επόπτης θα είναι σε θέση να προσδιορίσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, ώστε, στη συνέχεια, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με ασφαλιστικές εταιρείες που θα ενδιαφερθούν να ασκήσουν το ρόλο του αναδόχου.

Ανάλογα κινείται ο Επόπτης και για την Commercial Value, της οποίας ωστόσο το χαρτοφυλάκιο είναι πιο ξεκάθαρο.