Ο κλάδος συγκεντρώνεται, πέφτουν τα στοιχήματα

Της Ελενας Ερμείδου

Ανοιξε η αυλαία των μεταφορών, εξαγορών και συγχωνεύσεων (Ποια ασφαλιστική στην Ελλάδα αλλάζει «χέρια» ;)  με την Interamerican να αποκτά την Prime Insurance μία κίνηση που μελετούσε η Prime στην αγορά εδώ και καιρό και με άλλες ασφαλιστικές. Η μπίλια έκατσε στην Interamerican δημιουργώντας νέες προσδοκίες για αμφότερους.  Τους στόχους θα τους ακούσουμε με το που θα ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία της συναλλαγής.

Να στοιχηματίσουμε αν η επόμενη συναλλαγή θα αφορά την Εθνική Ασφαλιστική; Κάτι ακούγεται για 28/29 Φεβρουαρίου ή θα προηγηθεί καμία άλλη που στοχεύει στο αυτοκίνητο με πολλά ομαδικά και στόλους αυτοκινήτων ;

Και που άλλου να στοιχηματίσουμε ; στην ανάπτυξη ή πρωτίστως στο ότι θα αλλάξει ο τρόπος που επικοινωνούν οι ασφαλιστικές το αντικείμενο τους και τα προϊόντα τους προς τους πολίτες;

Οι οικονομίες κλίμακας βοηθούν σήμερα στο να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό, στην γεωγραφική επέκταση, στην καλύτερη τιμολόγηση, στα δίκτυα. Χρειάζεται όμως και μοντέλο επιχειρηματικότητας, και να μην πάει το μυαλό μας στην προηγμένη τεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, big data και σε όλο το συγγενολόϊ αυτό. Το μοντέλο επιχειρηματικότητας εμπεριέχει και επικοινωνία, με πρότυπα, συνεχή.

Σοβαρότητα είναι ένας παράγοντας επιτυχίας. Αρκετοί την διαφημίζουν, ελάχιστοι την γνωρίζουν. Μήπως να εντρυφήσουν περισσότερο οι ασφαλιστικές σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί να έχουν προϊόντα με καλά χαρακτηριστικά, είναι αποδεκτό όμως ότι δεν έχουν πείσει στο βαθμό που θέλουν. Εκτός αν έχουν μείνει ικανοποιημένοι με αυτές τις επιδόσεις; Αλλά μας λένε πως όχι και ακούμε συνεχώς νέους στόχους. Σοβαρότητα είναι και ο τρόπος που προσεγγίζεις τους ανθρώπους και τι μέσα χρησιμοποιείς, τι λες και τι κάνεις, και εδώ υπάρχει ένα χάσμα.

Εν αναμονή, λοιπόν των νέων ανακοινώσεων, των νέων στρατηγικών, στόχων και προσεγγίσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*