Σημαντικά ωφέλη από την εταιρική ομαδική ασφάλιση

Η εταιρική ομαδική ασφάλιση μπορεί να παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στον εργοδότη όσο και στον εργαζόμενο.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τους σημαντικότερους λόγους για να ασφαλίσετε το προσωπικό που εργάζεται στην επιχείρησή σας:
-Αποτελεί μέρος μιας σύγχρονης και σωστά προγραμματισμένης διοίκησης της επιχείρησης με κοινωνικούς προσανατολισμούς. 

– Προσφέρει πλεονεκτήματα και ευελιξία. Δίνει κίνητρο στους εργαζόμενους και αναγνώριση στην εταιρία. Δημιουργεί ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.

– Εξασφάλιση των εργαζομένων με αποτέλεσμα τη δημιουργία κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας και διατήρηση ομαλών εργασιακών σχέσεων.

– Ικανοποίηση των εργαζομένων με αποτέλεσμα τη μείωση της κινητικότητας του προσωπικού.

– Προώθηση της αφοσίωσης των εργαζομένων, αποτελεσματικότερη παρακίνηση και δημιουργία εταιρικής κουλτούρας.

– Προσέλκυση και συγκράτηση των εξειδικευμένων στελεχών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση.

– Αποφυγή μεγάλων εκταμιεύσεων σε περίπτωση ενός απροσδόκητου ατυχούς γεγονότος για τον εργαζόμενο. 

– Κοστολόγηση της Ομαδικής Ασφάλισης σε ιδιαίτερες χαμηλές τιμές.

– Φοροαπαλλαγή τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο  ιδιαίτερα σημαντική, αφού τα ασφάλιστρα  εκπίπτουν της φορολογίας με ανώτατο όριο έκπτωσης για τον εργοδότη τα 1.500 ευρώ για κάθε ασφαλιζόμενο και για τον εργαζόμενο το 20% των ασφαλίστρων που πληρώνει με max. τα 1.200 ευρώ για άγαμο και 2.400 ευρώ για την οικογένεια.

To All Synergon της Allianz, εξασφαλίζει ολοκληρωμένα και άμεσα τους εργαζόμενους της επιχείρησής σας και τα μέλη των οικογενειών τους από οποιοδήποτε απρόοπτο γεγονός που προκαλεί δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση.

Η αναμενόμενη από την Κοινωνική Ασφάλιση χαμηλή μηνιαία σύνταξη, δημιουργεί σε κάθε εργαζόμενο αβεβαιότητα για την περίοδο της συνταξιοδοτήσεώς του. Η Allianz μπορεί να εγγυηθεί για τη συνεισφορά της προς τους μελλοντικούς συνταξιούχους.
Τα προγράμματα Ομαδικών Ασφαλίσεων Συνταξιοδότησης διακρίνονται σε εφάπαξ παροχής ή καταβολής σύνταξης, με βάση τα εξής κριτήρια: 

Τη δομή των εισφορών ή παροχών σε:
Καθορισμένης Παροχής, όπου καθορίζεται εξ αρχής η παροχή προς τον ασφαλισμένο και στη συνέχεια υπολογίζονται βάσει αναλογιστικής μελέτης οι εισφορές που απαιτούνται για την εξασφάλιση αυτής της παροχής. 

Καθορισμένης Εισφοράς, όπου καθορίζεται εξ αρχής η εισφορά που είναι σταθερή για τον κάθε ασφαλισμένο, οπότε η τελική παροχή προς αυτόν θα εξαρτάται από την συσσώρευση των εισφορών και των αντίστοιχων επενδυτικών αποδόσεων.
Την επενδυτική πολιτική των αποθεμάτων σε:

«Παραδοσιακά Προϊόντα», όπου επενδύονται τα αποθέματα συνολικά για όλους τους ασφαλισμένους της. Η Εταιρία εγγυάται το ελάχιστο επιτόκιο των επενδυομένων αποθεμάτων και ο ασφαλιζόμενος συμμετέχει μ’ ένα υψηλότατο ποσοστό στην υπεραπόδοση αυτών.  

“Προϊόντα συνδεδεμένα με Επενδύσεις”, όπου ο πελάτης καθορίζει την επενδυτική πολιτική των δικών του αποθεμάτων είτε επιλέγοντας Α/Κ της Allianz ΑΕΔΑΚ είτε της Allianz Global Investors, είτε το νέο πρωτοποριακό προϊόν για όλη την Ευρώπη της Allianz European Pension που σχεδιάστηκε ειδικά για ασφαλισμένους με ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Εξειδικευμένα Προγράμματα Ομαδικών Ασφαλίσεων Allianz
Ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες των πελατών μας, η Allianz Ελλάδος είναι σε θέση να διαμορφώσει τις παρακάτω εξειδικευμένες λύσεις :

Ασφάλιση Δανειοληπτών
Ο έντονος ανταγωνισμός που παρουσιάζεται στην αγορά των δανείων, έδωσε το κίνητρο στις Τράπεζες να διαφοροποιήσουν τα παραδοσιακά δάνεια (στεγαστικά κυρίως), εμπλουτίζοντάς τα με ασφαλιστικές καλύψεις θανάτου ή ανικανότητας των δανειοληπτών. Αυτό εξασφαλίζει τόσο την τράπεζα όσο και τον δανειολήπτη και την οικογένειά του, αφού με ελάχιστο κόστος, σε περίπτωση που επέλθει ο κίνδυνος (Απώλεια Ζωής ή Μόνιμη Ολική Ανικανότητα για εργασία), το συμβόλαιο αποπληρώνει τις εκάστοτε υπόλοιπες τοκοχρεωλυτικές δόσεις, ακόμη και ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό. H Allianz έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο σχεδιασμό τέτοιων προϊόντων και ειδικότερα στο χώρο της Στεγαστικής Πίστης, στον οποίο έχει σημαντική εμπειρία με τους μέχρι τώρα πελάτες της.

Ασφάλιση Πολυεθνικών Επιχειρήσεων – All Net
Σε μία περίοδο παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, η Allianz Ελλάδος επεκτείνει το εύρος των προϊόντων για να ανταποκριθεί σε αυτή την τάση, προσφέροντας ειδικές λύσεις στον τομέα των διεθνών ασφαλιστικών προγραμμάτων. Η All Net, είναι το διεθνές δίκτυο των θυγατρικών εταιριών Ζωής της Allianz, το οποίο προσφέρει πολυεθνικά προγράμματα ασφάλισης εργαζομένων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δύο ή περισσότερες χώρες του κόσμου. Η All Net, μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της, στη χώρα που βρίσκεται το υποκατάστημα ή η θυγατρική εταιρεία του πελάτη, πραγματοποιώντας επαφή με την αντίστοιχη ασφαλιστκή εταιρία που ανήκει στο δίκτυο. Η All Net, δημιούργησε μια μοναδική ιδέα ασφάλισης (pooling) για μεγάλες εταιρίες, η οποία λειτουργεί αποτελεσματικά, ελέγχοντας τα τοπικά, αλλά και τα διεθνή προγράμματα παροχών, συνδυάζοντας επίσης τα πλεονεκτήματα της “οικονομίας κλίμακας”, αλλά και ένα επιπλέον μέρισμα στην περίπτωση που ο Διεθνής Λογαριασμός παρουσιάζει θετικό αποτέλεσμα.