back to top
10.3 C
Athens
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

«Κάτω από τον πήχη» τα αποτελέσματα 2019 της Swiss Re

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Χαμηλότερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα για την οικονομική χρήση 2019 που ανακοίνωσε η Swiss Re, καθώς  η κερδοφορία του ελβετικού αντασφαλιστικού ομίλου επηρεάστηκε από τις υψηλές αποζημιώσεις για μια σειρά φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, καθώς και από τις δαπάνες που συνδέονται με την μονάδα ασφάλισης περιουσίας στις ΗΠΑ, CorSo.

- Advertisement -

Τα καθαρά κέρδη της Swiss Re σημείωσαν αύξηση 73% και διαμορφώθηκαν στα 727 εκατ. δολ. από 421 εκατ. δολ. ένα χρόνο πριν. Παρόλα αυτά, η μετοχή της εταιρείας δέχθηκε ισχυρές πιέσεις καθώς οι αναλυτές είχαν προεξοφλήσει πολύ υψηλότερη κερδοφορία της τάξης του 1,32 δις ευρώ.

«Λαμβάνουμε εμπροσθοβαρή μέτρα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις αρνητικές τάσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Mumenthaler.  Η εταιρεία έκανε ειδική αναφορά στις υψηλές ζημίες που κατέγραψε από τους τυφώνες στην Ιαπωνία, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες στην Αυστραλία, καθώς και την «προσγείωση» του στόλου των Boeing 737 MAX μετά από το πολύνεκρο δυστύχημα με την συντριβή αεροσκάφους αυτού του τύπου της Ethiopian Airlines. Εστία προβληματισμού αποτελεί επίσης η διεύρυνση των ζημιών του βραχίονα εταιρικών ασφαλίσεων (647 εκατ. δολ. έναντι 418 εκατ. το 2018)

- Advertisement -

Ο συνδυασμένος δείκτης της Swiss Re στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων επιδεινώθηκε και διαμορφώθηκε στο 107,8% από 104% ένα χρόνο πριν, ενώ η εταιρεία είχε προϊδεάσει για βελτίωσή του στο 98%.  Τα «μελανά σημεία» στον ισολογισμό του ομίλου αντισταθμίστηκαν από τους ρυθμούς αύξησης άλλων δραστηριοτήτων-κλειδί όπως του κλάδου ζωής και των αντασφαλειών (όπου τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 18% στα 899 εκατ. δολ.) αλλά και στην ισχυρή απόδοση ιδίων κεφαλαίων που ανήλθε στο 12,4%. Τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 20% περίπου, στα 19,3 δις. δολ.

Η  Swiss Re ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αυξήσει το διανεμόμενο μέρισμα κατά 5% στα 5,90 φράγκα ανά μετοχή, ενώ εξετάζεται και το σενάριο ενεργοποίησης νέου προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, έως 1 δισ. δολ.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Οι στόχοι της Swiss Re για το 2026

Εισαγωγή βιώσιμου ετήσιου προγράμματος επαναγοράς μετοχών – Η ΤΝ θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη λήψη αποφάσεων

Swiss Re: Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στις ασφαλιστικές

Σημαντικός παράγοντας αλλαγών η γήρανση του πληθυσμού - Οι επενδύσεις σε ΤΝ συνεχίζονται, χωρίς ακόμη απτά αποτελέσματα

Τα κέρδη του underwriting εκτόξευσαν τον ισολογισμό της Swiss Re

Αυξημένες κατά 11% οι αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων (ROE) το 9μηνο, χαμηλότερο ωστόσο το συμβατικό περιθώριο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνολική αποζημίωση 1.650.000 ευρώ για θανάσιμο τραυματισμό Γερμανού τουρίστα

Απαλλαγή του Ασφαλιστή προς καταβολή του ασφαλίσματος στον λήπτη της ασφάλισης

Ο Adam Clifford επιστρέφει στην AIG ως CEO, International Commercial Insurance

Με το νέο έτος, το πολύπειρο στέλεχος θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου Διεθνών Εμπορικών Ασφαλίσεων από το Λονδίνο

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ανοιχτό webinar της Experto Crede Consulting για την ΤΝ στην Ιδιωτική Ασφάλιση

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 14/1/2026 με εισηγήτρια τη Μ. Χαμπάκη και ελεύθερη συμμετοχή

Ιατρικό Πάρκο από LAMDA και Ιατρικό Αθηνών

Στρατηγική συνεργασία για ένα υπερσύγχρονο Healthcare Park στο Ελληνικό – Τι θα περιλαμβάνει, πότε ολοκληρώνεται

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Ν. Παπαθανάσης στο ΕΕΑ: «Προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων»

Τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΑ απασχόλησε κυρίως το ζήτημα της ρευστότητας και της πρόσβασης στον τραπεζικό τομέα, αλλά και η πρόσφατη συμφωνία για τις ΣΣΕ