Γ. Δεδόπουλος: Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στα ομαδικά προγράμματα

Ο κ. Γιώργος Δεδόπουλος από την International Life εκτιμά ότι ο κλάδος των ομαδικών προγραμμάτων θα ακολουθήσει τα προσεχή χρόνια την τάση του κλάδου ζωής εμφανίζοντας σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Η κρίση επιβάλλει στις εταιρείες την αναθεώρηση και τον εξορθολογισμό των δαπανών τους, αλλά προς το παρόν παρατηρούμε ότι τα αιτήματα περιορίζονται στη συγκράτηση του κόστους στα ίδια επίπεδα και όχι στην περικοπή δαπανών. 

Νομίζουμε ότι οι 4-5 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ομαδικών θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Οι περίοδοι κρίσης απαιτούν ευφυΐα και η ομαδική ασφάλιση αποτελεί προτεραιότητα σ’ αυτό που ονομάζουμε έξυπνο τρόπο αμοιβής προσωπικού. Οι ομαδικές ασφαλίσεις αποτελούν ένα 20% περίπου του κύκλου εργασιών της International Life καθώς με την ανάπτυξη εργασιών που είχαμε την τελευταία διετία καθώς και την εξαγορά και ενσωμάτωση της Universal Life Ελλάς, εταιρίας με μεγάλη παράδοση και πορεία στις ομαδικές ασφαλίσεις, στοχεύουμε να αποτελούμε ένα από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς αυτής.

Οι παροχές ομαδικής ασφάλισης αποτελούν μια αποτελεσματική επένδυση που βοηθά σημαντικά τις εταιρείες που την επιλέγουν, να προσελκύσουν και να διατηρήσουν υψηλών δυνατοτήτων και επιδόσεων προσωπικό, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα σε αυτή τη δυσχερή οικονομικά εποχή.

Είτε πρόκειται για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες είτε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι παροχές αυτές αποτελούν βασικό κριτήριο αξιολόγησής τους από στελέχη που επιθυμούν να εργαστούν. Ειδικότερα, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα και η ασφάλιση υγείας κατατάσσονται ανάμεσα στις σημαντικότερες παροχές μιας επιχείρησης, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί ανάμεσα σε εργαζομένους και διοικητικά στελέχη (ALBA & Great Place to Work Institute Hellas). 

Στην International Life έχουμε σχεδιάσει για τις μικρές επιχειρήσεις δύο ελκυστικά σχέδια το BASIC PLAN και το MEGA PLAN που καλύπτουν το προσωπικό και τον ίδιο τον εργοδότη από το πιο μικρό ατύχημα έως την πιο σοβαρή ασθένεια. Ακόμη, για να καλύψουμε τις ξεχωριστές ανάγκες και δυνατότητες κάθε επιχείρησης, σχεδιάζουμε με τον επιχειρηματία ή τα στελέχη της το δικό της πρόγραμμα MASTER PLAN, επιλέγοντας από ένα ευρύ φάσμα όλων των σύγχρονων καλύψεων, ασφάλεια ζωής, ανικανότητα & ατυχήματα, πρόληψη, νοσηλεία, σοβαρές ασθένειες, συνταξιοδοτικά προγράμματα συνδεδεμένα ή μη με το μισθό, κ.λ.π. 

Στις ομαδικές ασφαλίσεις η εμπειρία μας, τα καινοτόμα προϊόντα μας, η άμεση εξυπηρέτησή μας και η επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής κάνουν επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό τους να μας εμπιστευτούν.