Βασικό δίκτυο πωλήσεων το bancassurance για την Εθνική Ασφαλιστική

Το δίκτυο καταστημάτων της ΕΤΕ καλύπτει τις ανάγκες των πελατών του, δανειοληπτών και μη, με προγράμματα ασφάλισης πυρός της Εθνικής Ασφαλιστικής. Δεν διαθέτει προς το παρόν προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου.

Όπως είναι γνωστό η ασφάλιση των υπέγγυων ακινήτων είναι υποχρεωτική αλλά η ΕΤΕ δεν υποχρεώνει το πελάτη της να ασφαλισθεί μέσω αυτής. Σημασία έχει πλέον το τι προστιθέμενη αξία προσφέρει στο πελάτη για να την επιλέξει.

Η ασφάλιση ολοκληρώνεται την ίδια στιγμή στο κατάστημα της ΕΤΕ, προσφορές εναλλακτικών προγραμμάτων, ασφάλιση, παραλαβή βεβαίωσης και όρων ασφάλισης. Ο πελάτης για  μεταβολές, πληροφορίες, επανεκτύπωση όρων μπορεί να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΕΤΕ. Η καταβολή του ασφαλίστρου είναι μηνιαία μέσω τραπεζικού λογαριασμού. 

Η ασφάλιση είναι σε «αξία καινούργιου» και ανανεώνεται αυτόματα σε όλη τη διάρκεια του δανείου χωρίς άλλες ενέργειες από το πελάτη ο οποίος ενημερώνεται κάθε 3 μήνες για τις επόμενες οφειλές του. Τα προγράμματά μας καλύπτουν με αυτοματοποιημένο προασφαλιστικό έλεγχο, κατοικίες, γραφεία και ακίνητα πολλών επιχειρηματικών χρήσεων.

Η εύκολη, απλή, διαφανής διαδικασία για το πελάτη και τον υπάλληλο, οι καλύψεις και η τιμή σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη εξυπηρέτηση του πελάτη οδηγούν στα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά τόσο ασφάλισης ακινήτων προς τα χορηγούμενα δάνεια όσο και διατηρησιμότητας. 

Το 2009 οι συνολικές εργασίες bancassurance αποτελούσαν το 25% των συνολικών εργασιών μας και οι αντίστοιχες εργασίες πυρός το 1/3 των εργασιών του κλάδου. 

Το 2010, η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών οδηγεί στη μείωση και των εργασιών bancassurance. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι τράπεζες έχουν περιορίσει σημαντικά τη χορήγηση δανείων. Τα bancassurance αποτελεί για μας βασικό δίκτυο πωλήσεων και ήδη έχουμε σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις μας λαμβάνοντας πάντα υπόψη την οικονομική κατάσταση.