«Υπό έλεγχο η κατάσταση στα ταμεία»

Εγγυόμαστε ότι το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα θα προχωρήσει κανονικά και το μήνυμα που στέλνουμε στους συνταξιούχους είναι ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες δυσκολίες ούτως ώστε καμία οικογένεια να μην θιγεί, δήλωσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση που είχε με την κ. Αλέκα Παπαρήγα, την οποία ενημέρωσε σχετικά με την πορεία της καταβολής των συντάξεων, ειδικά από το ΙΚΑ και από τον Οργανισμό Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων

«Έδωσα όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτει το Υπουργείο μας, βάσει των οποίων, αυτό το οποίο λέμε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, είναι όχι απλώς μια επικοινωνιακή φράση αλλά είναι η ουσία», δήλωσε ο υπουργός.

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη είχε στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας, με τον υπουργό Οικονομικών έκαναν προβολή έως τον Δεκέμβριο της πορείας των ασφαλιστικών ταμείων.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει το β΄ εξάμηνο του έτους, καθώς τα ταμεία έχουν ήδη λάβει σημαντικό μέρος της επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι “η πορεία είναι καλή, έχουμε όμως και προβλήματα, έχουμε όμως και τα μαξιλάρια μας”.