Απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του ΕΙΑΣ

Σε ένα εξαιρετικά λιτό και φιλικό κλίμα και την παρουσία πολλών κορυφαίων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς πραγματοποιήθηκε στο ΕΙΑΣ στις 25/5/2010 η απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους των ετησίων προγραμμάτων του 2009.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από τη στιγμή που άλλαξε η ηγεσία του ΕΙΑΣ και γι’αυτό αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη αναφορά σε όλες τις ομιλίες της ιστορικότητας του οργανισμού, αλλά και η αίσθηση της «συνέχειας» όπως προέκυψε από τις ομιλίες του Προέδρου κ. Θεόδωρου Κοκκάλα και του Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Σπύρου Λευθεριώτη.

Ο κ. Κοκκάλας στο χαιρετισμό του τόνισε: «Στον ασφαλιστικό χώρο η εκπαίδευση συνδέεται πολύ στενά με την ανάπτυξη.  Στο ΕΙΑΣ έχουμε στόχο να προσφέρουμε πλήρη εκπαίδευση, αλλά κυρίως άμεσα εφαρμόσιμη».

Από την πλευρά του ο κ. Λευθεριώτης παρατήρησε ότι το ΕΙΑΣ έχει πίσω του το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.  Οι τριανταπέντε εταιρίες – μέλη δεν είναι «πελάτες» αλλά αυτοί που στηρίζουν την προσπάθεια μας.  

Σ. ΛευθεριώτηςΓια το μέλλον υποσχέθηκε διεύρυνση των δραστηριοτήτων του ΕΙΑΣ και στο χώρο των πωλήσεων ώστε να αγκαλιάσει ολόκληρο τον κλάδο με αξιόπιστο τρόπο, ενώ επισήμανε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του οργανισμού είναι πολλά καθώς κανείς άλλος δεν γνωρίζει, εκ των έσω, τόσο καλά τον ασφαλιστικό χώρο, και δεν μπορεί να προσφέρει τόσο εξειδικευμένη και εφαρμοσμένη εκπαίδευση.

Η Γενική Διευθύντρια της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κα Μαργαρίτα Αντωνάκη είπε κατά το χαιρετισμό της:  «Το ΕΙΑΣ σας δίνει, ουσιαστικά τη δυνατότητα να κάνετε καριέρα στον ασφαλιστικό κλάδο.  Κάτι τέτοιο θέλει πολύ δουλειά και συνεχή επιμόρφωση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα ανταμειφθείτε και ηθικά και υλικά».

Πολλά επίσης στελέχη που επέδωσαν τα πτυχία στους αποφοίτους αναφέρθηκαν με κολακευτικά σχόλια στο ΕΙΑΣ και στην ιστορία του, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκινητικές στιγμές με τις αναμνήσεις των χρόνων που ξεκίνησε το Ινστιτούτο.

Ο κ. Κων/νος Μπερτσιάς μέλος του Δ.Σ. αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ήταν εισηγητής στα πρώτα σεμινάρια της περιόδου 1988-1989 και τόνισε ότι: «Με πολύ χαρά βρίσκω και τώρα ανθρώπους που μου θυμίζουν ότι ήταν «μαθητές» μου στο ΕΙΑΣ εκείνα τα χρόνια».

Ο κ. Ανδρέας Χουρδάκης, μέλος του Δ.Σ. τόνισε ότι «από το ΕΙΑΣ βγήκαν πολλά στελέχη που μεγαλούργησαν, έφθασαν στα ανώτατα αξιώματα της αγοράς και άφησαν εποχή και ιστορία».

Κ. ΜπερτσιάςΟ κ. Θεόδωρος Αποστολόπουλος από τα ιδρυτικά στελέχη του ΕΙΑΣ, αναφέρθηκε στο τρόπο ίδρυσης του.
Η κα Ελένη Γρυπάρη, μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του ΠΣΑΣ μίλησε για τις σημερινές κοινωνικές συνθήκες και παρατήρησε ότι με αυτό το δεδομένο η συνεχής εκπαίδευση είναι «το πιο χρήσιμο που μπορούμε να κάνουμε».

Μια άλλη διάσταση έδωσε με το χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Χρήστος Καρακίτσος, που μίλησε για «ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύχθηκαν στα θρανία του ΕΙΑΣ μεταξύ ανθρώπων που σταδιοδρόμησαν σε διαφορετικές εταιρίες».

Ο πρώην Πρόεδρος του ΕΙΑΣ κ. Νίκος Αδαμαντιάδης απευθυνόμενος στους αποφοίτους είπε: «Τυραννηθήκατε δώδεκα μήνες, και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τις πραγματικές σας γνώσεις στο αλώνι της ασφαλιστικής μας αγοράς αλλά και να εισπράξετε την ικανοποίηση της εφαρμογής των όσων διδαχθήκατε».

Για άλλη μια χρονιά το περιοδικό Ιδιωτική Ασφάλιση και ο κ. Παναγιώτης Δρακάτος συνέβαλαν εμπράκτως στην προσπάθεια του ΕΙΑΣ καταβάλλοντας οικονομικό βραβείο στον αριστούχο του Ετησίου Ασφαλιστικού Προγράμματος.  

Α. ΧουρδάκηςΤο βραβείο παρέδωσε στην κα Μαρία-Νεκταρία Κοκκάρα από την Εθνική Ασφαλιστική η εκπρόσωπος του περιοδικού κα Κ. Μοίραλη.  

Αντίστοιχο βραβείο παρεδόθη και στην κα Μαρία Αυγερινού από την Εθνική Ασφαλιστική, αριστούχο του Ετησίου Χρηματοοικονομικού Προγράμματος. 

Το βραβείο παρέδωσε ο κ. Αδαμαντιάδης εκ μέρους του ΕΙΑΣ, ο οποίος και τιμήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης για την πολύχρονη προσφορά του στο εκπαιδευτικό έργο του ΕΙΑΣ.