Ευρωπαϊκό συνέδριο MDRT: Αυξάνει το κόστος συμμετοχής από 1η Αυγούστου

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται οι δηλώσεις συμμετοχών για το πρώτο ευρωπαϊκό συνέδριο (ClassIQ) του MDRT που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής το Φεβρουάριο του 2011, ενώ σε λίγες ημέρες αυξάνει και το κόστος της συμμετοχής.

Ήδη 100 συμμετοχές είναι πληρωμένες, προερχόμενες από διάφορες χώρες όπως Σλοβενία, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, κλπ. Άλλες 300 συμμετοχές που προέρχονται από το Ισραήλ, βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης του συνόλου των διαδικασιών, καθώς η μετάβαση και παρουσία τους θα γίνει με ενιαίο τρόπο και με τη λογική του ταξιδιωτικού πακέτου.

Υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για κρατήσεις από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών, γεγονός που συνδέεται και με δύο ιδιαίτερα σημαντικά δεδομένα που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι ενδιαφερόμενοι: Πρώτον, η επιλογή και κράτηση θέσεων γίνεται με σειρά προτεραιότητας και δεύτερον, από αρχές  Αυγούστου, το κόστος συμμετοχής αυξάνει από τα 400 ευρώ στα 500 ευρώ.

Επομένως, είναι σημαντικό, όπως τονίζει πρόεδρος της ευρωπαϊκής ζώνης της επιτροπής επικοινωνίας μελών (MCC) του MDRT κα Ρίτα Χριστοδουλάτου, οι συμμετοχές να κλείσουν το συντομότερο δυνατό, τόσο από οικονομικής άποψης, όσο και από πλευράς καλύτερης θέσης για την παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου.

Ήδη, υπάρχουν παραδείγματα εταιριών όπως η Interamerican, που έχει αναφέρει ότι από την εταιρία θα συμμετέχουν 150 – 200 άτομα και η Axa Ασφαλιστική με περίπου 100 άτομα. Οι προκρατήσεις επίσης από κυπριακές εταιρίες φτάνουν τα 120 άτομα. «Με όλα αυτά, ο στόχος των 2.500 συμμετοχών, πιστεύω ότι θα επιτευχθεί», επισημαίνει η κ. Χριστοδουλάτου.

Ανάμεσα στους χορηγούς με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα είναι η EFG – Eurolife, η Interamerican και η MetLife. Η τελευταία μάλιστα, έχει δείξει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν αμερικανοί ασφαλιστές της, κατά τα πρότυπα δηλαδή της συμμετοχής ευρωπαίων ασφαλιστών στα ετήσια συνέδρια του MDRT.

Πολύ καλή είναι η εικόνα και σε ότι αφορά τους ομιλητές. Εκτός των διακεκρημένων μελών του MDRT, που θα μιλήσουν, στους προσκεκλημένους ομιλητές, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ονόματα του γνωστού οικονομολόγου Nouriel Roubini, του παλαίμαχου ιταλού διαιτητή Pierluigi Collina και του Bill Bachrach που θεωρείται ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα στον χρηματοοικονομικό κλάδο και «πατέρας» του στηριζόμενου στις ανάγκες Financial Planning.

Να σημειωθεί, ότι και τα μέλη του MDRT μπορούν να εγγράψουν έως 10 άτομα. Για χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο www.mdrteuropeclassiq.com και στο e-mail: mdrteuropeclassiq@frei.gr. Για τηλεφωνικές κρατήσεις, μπορούν να απευθύνονται στο 210-3215600.