AXA Ασφαλιστική και «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» πάνε μαζί!

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική σας συνοδεύει και στη διασκέδαση σας, μεριμνώντας για την προστασία σας κάθε στιγμή. Γι’ αυτό τον σκοπό η ΑΧΑ, χορηγός της εκδήλωσης «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», θα παρευρίσκεται μαζί με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) « Πάνος Μυλωνάς», το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 σε 3 μεγάλα κέντρα διασκέδασης της Χαλκίδας, με στόχο την ενημέρωση των νέων και την παρακίνησή τους για την καθιέρωση του «Οδηγού της παρέας».

Εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και εκπρόσωποι της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, θα βρίσκονται έξω από τα 3 κέντρα διασκέδασης ενθαρρύνοντας τους νέους που θα προσέρχονται κατά τη βραδινή τους έξοδο να επιλέξουν τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχτεί τον τίτλο, θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ. 

Κατά την αναχώρησή τους θα διεξάγεται ένα φιλικό αλκοτέστ για να διαπιστωθεί αν ο επιλεγμένος οδηγός μπόρεσε να διατηρήσει τον έλεγχό του.Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ιδρύθηκε το Μάιο 2005. Αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με ιδρυτικά Μέλη Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επιχειρηματικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα. 

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η ανάληψη, υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων που προάγουν την οδική ασφάλεια όπως η μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και η εκπαίδευση, με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τα οποία αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα. 

Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσε η τραγική, άδικη απώλεια του Πάνου Μυλωνά, ενός νέου με εξαίρετο ήθος, φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και δημοσιογράφου.

Πάντοτε εναρμονισμένη με το κύριο θέμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Εκπαίδευση και έρευνα για την μείωση των κινδύνων», η ΑΧΑ Ασφαλιστική ειδική στη διαχείριση των κινδύνων, βρίσκεται στην ιδανική θέση να προσφέρει την τεχνογνωσία της στην κοινωνία για την πρόληψη των κινδύνων (οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών) μέσω προγραμμάτων έρευνας και εκπαίδευσης. 

Η ΑΧΑ καταβάλει μια συνεχή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των νέων και γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζει ενεργά την ενέργεια του Ι.Ο.ΑΣ., που έχει στόχο την ενημέρωση των νέων ως προς τους κινδύνους, που εγκυμονεί ο συνδυασμός ποτού και οδήγησης.