Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ: Οι πελάτες θα δηλώσουν τις απαιτήσεις τους

Μετά τους πελάτες της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, σειρά παίρνουν το αμέσως επόμενο διάστημα αυτοί της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, που θα κληθούν να δηλώσουν τις απαιτήσεις τους προς τον Επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και στην περίπτωση της ΑΕΓΑ, θα εκδοθεί αντίστοιχης λογικής ανακοίνωση, όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες με τους δικαιούχους ασφαλίσματος κατά ζημιών της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ. Η διαφοροποίηση στην ανακοίνωση που θα υπάρχει στην περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, νομικά δεν είναι σε εκκαθάριση.

Και στην περίπτωση αυτή, θα ορίζεται μια ημερομηνία ως χρονικό όριο που οι πελάτες θα μπορούν να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους. Η ημερομηνία αυτή, αναμένεται πάντως να οριστεί σε συντομότερο χρόνο από τις 5 Νοεμβρίου 2010 που έχει τεθεί στην περίπτωση της ΑΕΑΖ.

Από την αναγγελία της απαίτησης βέβαια, μέχρι την ικανοποίηση – και μέχρι ποιο ποσοστό -, των δικαιούχων πελατών, υπάρχει … διαφορά. Σίγουρα όμως, είναι μια αναγκαία διαδικασία, προκειμένου τα μεγέθη σε κάθε κατεύθυνση να είναι προσδιορισμένα με επίσημο τρόπο και με ακρίβεια.

Αμέσως μετά, αναμένεται να ακολουθήσει αντίστοιχη ανακοίνωση και για πελάτες της Commercial Value. Ανακοίνωση αναμένεται να βγει επίσης, με αποδέκτες όσους από την άλλη πλευρά οφείλουν χρήματα (γνωστό το θέμα στην περίπτωση της Ασπίς), που θα καλούνται να τα επιστρέψουν και να εξοφλήσουν έτσι τις οφειλές τους. 

Το «ψάξιμο» εντωμεταξύ στη διαδικασία της εκκαθάρισης συνεχίζεται και έγιναν και εκτός Ελλάδος επισκέψεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε, ότι στην περίπτωση της ανακοίνωσης για τους πελάτες της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ εξαιρούνται οι δικαιούχοι από προγράμματα ασφαλίσεων αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτων, οι οποίοι πρέπει να απευθύνονται στο Επικουρικό Κεφάλαιο για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.