Νέες προκλήσεις για τον Δ. Ζορμπά

Τα ηνία του Επικουρικού για τον κλάδο Αυτοκινήτου αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, μετά τη χθεσινή εκλογή του στη θέση του προέδρου. Η εκλογή του έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του iw που τον έφεραν εδώ και καιρό ως πρώτο υποψήφιο για τη θέση του προέδρου. 

Ο κ. Δ. Ζορμπάς συγκεντρώνει στο πρόσωπο του την αποδοχή της πλειονότητας των εταιρειών του κλάδου, γεγονός που διογκώνει τις ευθύνες του για αποτελεσματική διεκπεραίωση των ανοιχτών θεμάτων του Επικουρικού, προκειμένου να αποδείξει στους «θιασώτες» του την εκτίμηση που έχουν για αυτόν.
 
Από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στο Επικουρικό, αναδείχθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα υπό τον κ. Ζορμπά, με α΄ αντιπρόεδρο τον κ. Γιάννη Πολίτη της Εθνικής Ασφαλιστικής, β΄ αντιπρόεδρο τον κ. Ερρίκο Μοάτσο της AXA., γενικό γραμματέα τον κ. Σπύρο Ντεΐμεντέ της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, αναπληρώτρια γενική γραμματέα την κα Εύα Λαμπρινίδη της Ευρωπαϊκής Πίστης, ταμία τον κ. Thomas Brinkmann της Interamerican και μέλη τους κ.κ. Χάρη Δαμάσκο της Υδρογείου και Στέλιο Ιωρδανόπουλο της Αιγαίον και την κ. Μάγδα Κράνη της International Life.
 
Ο κ. Ζορμπάς, όπως και τα μέλη της νέας διοίκησης του Επικουρικού, καλούνται να διαχειριστούν άνοιγμα του φορέα της τάξης των 750 εκατ. ευρώ, που έχει προκληθεί κυρίως από τις ανακλήσεις των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust, Commercial Value, ΕΟΣ και Εγνατία.
 
Πάντως, ο νέος πρόεδρος του Επικουρικού, που ανέλαβε στη θέση του κ. Σπύρου Λευθεριώτη, αισιοδοξεί ότι ο φορέας θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας τις υπέρογκες υποχρεώσεις του, χωρίς μάλιστα να απαιτηθεί αύξηση της εισφοράς που καταβάλλουν σήμερα ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλισμένοι.
 
Ωστόσο, το Επικουρικό δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε δανεισμό, αν και σε αυτή τη φάση δεν κρίνεται επιβεβλημένη σχετική απόφαση, δεδομένου ότι το ταμείο του διαθέτει ρευστότητα για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων, ενώ αναμένει έσοδα από ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχειών ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.

Απουσίες
 
Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε στην αγορά η απουσία από το διοικητικό συμβούλιο του Επικουρικού εκπροσώπων τριών πολυεθνικών εταιρειών των Generali και Groupama Φοίνιξ που δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά και της Allianz εκπρόσωπος της οποίας είχε υποβάλλει υποψηφιότητα.