Συστήματα Εγγυήσης των Ασφαλίσεων στην ΕΕ

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η βελτίωση της προστασίας των κατόχων ασφαλιστηρίων συμβολαίων, που θα διαρκέσει έως το τέλος Νοεμβρίου. 

Στο πλαίσιο των εργασιών σχετικά με τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και υγιέστερου χρηματοοικονομικού συστήματος στην ΕΕ, που παρουσίασε στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς, κ. Μισέλ Μπαρνιέ, η Επιτροπή πρότεινε τη θέσπιση οδηγίας ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργία συστημάτων εγγύησης των ασφαλίσεων (ΣΕΑ) σε όλα τα κράτη μέλη τα οποία θα ικανοποιούν μια ελάχιστη δέσμη απαιτήσεων.
 
«Οι ευρωπαίοι καταναλωτές πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι αποταμιεύσεις, οι επενδύσεις και τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους προστατεύονται, οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Μ. Μπαρνιέ.

Σε αντιδιαστολή με τον κλάδο των τραπεζών και των κινητών αξιών, δεν υπάρχει σήμερα ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα συστήματα εγγυήσεων στον ασφαλιστικό κλάδο. Επί του παρόντος 12 κράτη μέλη εφαρμόζουν ένα ή περισσότερα ΣΕΑ που καλύπτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής ή/και υλικών ζημιών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ