Ιατρικό Κέντρο: Ενδιαφέρον για το Ερρίκος Ντυνάν

Tο ενδιαφέρον της για την διεκδίκηση του management του Ερρίκος Ντυνάν εξέφρασε η διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου μέσω του προέδρου της Γ. Αποστολόπουλου.  Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανάληψη της διοικητικής διαχείρισης του ομώνυμου νοσηλευτικού ιδρύματος και το Ιατρικό στο πλαίσιο αυτό θα καταθέσει τη δικιά του πρόταση. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ιατρικό έχει ήδη συμπράξει με το Ερρίκος Ντυνάν για την δημιουργία και τη λειτουργία της μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής Γαία. Ο δημόσιος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010.

Στη γενική συνέλευση της εταιρείας αναφέρθηκε για την πορεία του Γαία ότι “πηγαίνει καλύτερα από ό,τι αρχικά φανταζόμασταν, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί και τα νοσήλια στα υπόλοιπα ιδιωτικά μαιευτήρια, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη στις τιμές του Γαία”, ενώ έγινε λόγος για τον ανταγωνισμό και τον “λυσσαλέο αγώνα για να μην δουλέψει το μαιευτήριο”. 

Αναφορικά με τις επενδύσεις ο επικεφαλής του Ιατρικού ανέφερε πως όσες αφορούσαν στη μαιευτική κλινική έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο το υπόλοιπο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου έχει ουσιαστικά “παγώσει” εξαιτίας της κρίσης.

Εξάλλου στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές του δημοσίου προς τον όμιλο του Ιατρικού, σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, εκ των οποίων το 70% είναι από την συνεργασία στο Διαβαλκανικό Κέντρο.