back to top
17.1 C
Athens
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025

Η ανάδειξη της επιχειρηματικής αριστείας στα βραβεία ΕΒΕΑ 2020

Για δέκατη ένατη φορά, το ΕΒΕΑ επιβράβευσε την επιχειρηματική αριστεία διοργανώνοντας τα Βραβεία ΕΒΕΑ 2020. Η φετινή τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Αναλυτικά τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020» απονεμήθηκαν στις εταιρείες:

- Advertisement -

1. Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας: EXALCO ΑΕ
2. Βραβείο έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης: Institute of Life
3. Βραβείο επώνυμου προϊόντος: Zeus+Δione
4. Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης: UNI-PHARMA – ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ
5. Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης: Allianz Ελλάδος
6. Βραβείο αύξησης της απασχόλησης: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ
7. Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας: e-Fresh.gr
8. Βραβείο Νέου Επιχειρηματία:Χριστίνα Πιστοφίδου, WÉNGKO MOLÉ
9. Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μ.Μ.Ε.: DUST+CREAM
10. Βραβείο νεοφυούς επιχειρηματικότητας: Nanometrisis P.C.
11. Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία: Νίκος Φαραζής, Drago Boats AΕ
12. Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση: Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ

Κ. Μίχαλος: Η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη

- Advertisement -

«Η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη στην προσπάθεια της πατρίδας μας να αλλάξει σελίδα μετά την κρίση. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην εθνική προσπάθεια για οριστική επιστροφή στην ανάκαμψη και αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, την Τρίτη, στην τελετή απονομής των βραβείων επιχειρηματικής αριστείας «Βραβεία ΕΒΕΑ 2020».

Ο κ. Μίχαλος συνέχισε αναφέροντας ότι η χώρα μας, με πολύ κόπο και θυσίες, έχει καταφέρει να διορθώσει σημαντικές δημοσιονομικές και μακροοικονομικές ανισορροπίες του παρελθόντος, να δρομολογήσει σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών.

Δεν παύουν, όμως, προσέθεσε ο κ. Μίχαλος, να υπάρχουν ακόμη μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό περιβάλλον.

«Το τελευταίο διάστημα ο κόσμος μας φαίνεται να διακατέχεται όλο και περισσότερο από αβεβαιότητα. Ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδύνεται και το διεθνές εμπόριο δοκιμάζεται. Παλιές και νέες απειλές ενισχύονται. Αναδύονται διαρκώς νέες εστίες γεωπολιτικών εντάσεων και παράγοντες αστάθειας, που σαφώς επηρεάζουν και την ευρύτερη γειτονιά μας, την Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, εμείς καλούμαστε να επιταχύνουμε το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, να καλύψουμε ένα τεράστιο επενδυτικό κενό, της τάξης των 100 δισ. ευρώ, που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης, να “προλάβουμε το τρένο” της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και να θωρακίσουμε το μέλλον της απασχόλησης».

Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, μπορούμε να ανταποκριθούμε, υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος προσθέτοντας: «Τώρα, είναι η ώρα να αφήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου στην άκρη τις επιμέρους διαφορές και να συστρατευθούν σε ένα κοινό μέτωπο, για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Να δοθούν ισχυρά κίνητρα για νέες επενδύσεις σε εξωστρεφείς και παραγωγικές δραστηριότητες. Για επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία, σε καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές που θα επιτρέψουν στις ελληνικές επιχειρήσεις να συμβαδίσουν με τον διεθνή ανταγωνισμό και να ολοκληρωθούν οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει: για τη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, για την ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας, για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη επένδυσης στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Στην αναβάθμιση της Παιδείας, στη στενότερη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και στη μάχη κατά της διαφθοράς, «σε επίπεδο θεσμικό όσο και σε επίπεδο κουλτούρας» όπως είπε.

Ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας ότι ο ρόλος της Πολιτείας στην προσπάθεια για ανάκαμψη είναι εξαιρετικά κρίσιμος.

«Έχουμε δει το τελευταίο διάστημα σημαντικές θετικές κινήσεις. Τις αναγνωρίζουμε και αναμένουμε ακόμη περισσότερες. Οι προσδοκίες μας είναι πλέον υψηλές και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την εκπλήρωσή τους, με ουσιαστικές και υπεύθυνες διεκδικήσεις». Ωστόσο, συνέχισε, «είναι ώρα και για τις ίδιες τις ελληνικές επιχειρήσεις να «γίνουν» η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα. Πρώτοι εμείς πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, μέσα σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται. Να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές, τα μοντέλα λειτουργίας, την κουλτούρα μας. Να τολμήσουμε τις κατάλληλες επενδυτικές αποφάσεις».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

7 χρόνια επιτυχίας για την Coface Ελλάδος – Η νέα στέγη στο Μαρούσι ανοίγει δρόμους για την επόμενη φάση ανάπτυξης

Η διπλή γιορτή σηματοδότησε την έναρξη νέου κεφαλαίου, καθώς η εταιρεία περνά δυναμικά στην 8η χρονιά της

Όλα όσα ανέδειξε το 3ο Business & Accounting Conference της ΠΑΕΛΟ

Το συνέδριο αποτέλεσε κορυφαίο σημείο διαλόγου μεταξύ θεσμικών εκπροσώπων, επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και στελεχών της αγοράς

Θ. Πελαγίδης: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει πότε ξανά»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης έκρουσε ωστόσο ο υποδιοικητής της ΤτΕ σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ουγγαρία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Discover Hungary», την οποία διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος  Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη «In Motion for Everyone»: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, ο Ευ. Αυγουλάς και η Ι.Μ. Γκέρτσου πρόσφεραν μια βιωματική εμπειρία εξοικείωσης με την αναπηρία

Η KPMG φέρνει την Άννα Ευθυμίου και κορυφαία στελέχη στο μεγάλο debate για την ασφαλιστική αγορά

Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση της Ετήσιας Έρευνας της KPMG, ενός από τα ισχυρότερα εργαλεία ανάγνωσης του κλάδου

Κλινικές μελέτες στην Ελλάδα: Το 14th Clinical Research Conference ανέδειξε προκλήσεις και προοπτικές

Η νέα ΚΥΑ και το Εθνικό Μητρώο στα θέματα του συνεδρίου που διοργάνωσε η ethosEVENTS σε συνεργασία με το Pharma & Health Business και το virus.com.gr 

100 χρόνια Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος – Ένας αιώνας προσφοράς στην ελληνική κοινωνία

Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια του ΠΙΣ θα κορυφωθούν στις 13 Δεκεμβρίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Παπαζαρκάδα: «Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος συνεργάτης που σκέφτεται κάθε επιχειρηματίας όταν χρειάζεται ασφάλεια και αξιοπιστία» 

Η Country Manager της Coface στην Ελλάδα μιλά στο Insurance World και στον Λάμπρο Ρόδη για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας

EIOPA: Νέο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου φυσικών καταστροφών για ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων

Η ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ενημέρωσης θεωρείται κρίσιμο βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής ανθεκτικότητας

ΥΕΚΑ: Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν οι εργοδότες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΣΠΑΤΕ – Επικεφαλής ο Γ. Χατζηγεωργάκης

Πρόεδρος για τη θητεία διοίκησης 2025-2027 αναλαμβάνει ο πλειοψηφών σύμβουλος Γεώργιος Χατζηγεωργάκης – Νέες παρουσίες στο ΔΣ

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου