Όμιλος Folli-Follie: Πιο δυνατός με την τριπλή συγχώνευση

Η ενδυνάμωση του ομίλου Folli-Follie σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο κύριος στόχος της συγχώνευσης των εταιριών Folli- Follie, ΚΑΕ και Elmec Sport. Η τριπλή συγχώνευση όπως ανέφερε  ο Αντιπρόεδρος της Folli- Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στο πλαίσιο των γενικών συνελεύσεων των τριών εταιριών θα δημιουργήσει ένα ισχυρό σχήμα το οποίο θα ανταποκρίνεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο στις προκλήσεις τόσο της διεθνούς όσο και της εγχώριας αγοράς.
 
Η συγχώνευση θα δώσει τη δυνατότητα ώστε ο όμιλος να αναπτυχθεί πιο δυναμικά σε όλες τις ηπείρους, ενώ και στην ελληνική αγορά θα μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν στα επόμενα δύο χρόνια λόγω των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. 

Αλλά και για τους επενδυτές δημιουργείται νέα δυναμική σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν σε ένα μεγαλύτερο όμιλο με έντονο το στοιχείο της εξωστρέφειας. 

Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, αφού πρωτίστως λάβει τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις από τις τράπεζες Alpha Bank και Emporiki Bank σχετικά με τις προτεινόμενες σχέσεις ανταλλαγής. Επίσης ο ίδιος τόνισε πως στόχος της διοίκησης είναι να μην χαθεί καμία θέση εργασίας από την επικείμενη συγχώνευση. 

Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας θα διαμορφωθεί ως εξής:

-Οι μέτοχοι της Folli-Follie θα ανταλλάξουν μια μετοχή τους με 1,5355 μετοχές της νέας εταιρείας και θα συμμετέχουν με ποσοστό 83,5% στη νέα εταιρεία

– Οι μέτοχοι μειοψηφίας της ΚΑΕ θα ανταλλάξουν μια μετοχή με 0,4325 μετοχές της νέας εταιρείας και θα συμμετέχουν με ποσοστό 16,25 % στη νέα εταιρεία

– Οι μέτοχοι μειοψηφίας της Elmec Sport θα ανταλλάξουν μια μετοχή με 0,0621 μετοχές της νέας εταιρείας και θα συμμετέχουν με ποσοστό 0,25% στη νέα εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την πρόταση αυτή των διοικητικών συμβουλίων προς τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των ανωτέρω εταιρειών, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα προκύψει και μετά τις ακυρώσεις μετοχών εκ’ συγχύσεως θα ανέλθει σε 18.176.463 ευρώ, διαιρούμενο σε 60.588.210 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία που θα προκύψει από τον σκοπούμενο μετασχηματισμό θα χρησιμοποιει τα σήματα και τις ονομασίες των συγχωνευομενων εταιρειών υπό το κοινό όνομα Folli-Follie Group.

Αναφορικά με τον τραπεζικό δανεισμό του Ομίλου Folli ο οποίος λήγει στο τέλος του μήνα, ο κ. Κουτσολιούτσος ανέφερε πως υπεγράφη η αναχρηματοδότηση αυτού, αν και όπως είπε σε λίγους μήνες θα υπάρξει και νέα διαπραγμάτευση δεδομένου του νέου σχήματος. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Δημήτρης Κουτσολιούτσος τόνισε ότι η συγχώνευση σημαίνει το τέλος μιας μακρόχρονης ιστορίας για τον Όμιλο Folli- Follie και την αρχή ενός νέου δυναμικού Ομίλου του Folli Follie Group, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το νέο σχήμα θα έχει μία πολύ καλή πορεία. 

Στα σχέδια του νέου σχήματος είναι μεταξύ άλλων η επέκταση στην αγορά της Ασίας, όπου η Links of London, θυγατρική της Folli-Follie έχει ισχυρή παρουσία με 86 καταστήματα στην Κίνα και έπειτα η αγορά της Αμερικής. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την αλλαγή έδρας του Ομίλου εκτός Ελλάδας ο κ. Κουτσολιούτσος διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Όσον αφορά στα θέματα της συνέλευσης ΚΑΕ και Elmec δεν θα διανείμουν μέρισμα, ενώ η Folli Follie θα διανείμει καθαρό μέρισμα 0,108 ευρώ ανά μετοχή. 

Τέλος η συνέλευση της Folli ενέκρινε την αγορά ιδίων μετοχών έως 3.294.680 μετοχών με ανώτατη τιμή 5 ευρώ και κατώτατη τα 30 ευρώ ανά μετοχή και η συνέλευση των ΚΑΕ ενέκρινε την αγορά ιδίων μετοχών έως και 5.267.500 μετοχών με ανώτατη τιμή τα 17 ευρώ και κατώτατη τα 3 ευρώ ανά μετοχή.