Ανακοίνωση του Π.Σ.Α.Σ σχετικά με την αποχώρησή της Π.Ο.Α.Π από το Ζάππειο

Με ανακοίνωση του ο  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων αναφέρει τα εξής:

«Αναφερόμενοι στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Α.Π., όσον αφορά στην αποχώρησή τους από την εκδήλωση – συμπόσιο του Π.Σ.Α.Σ. στις 07 Ιουνίου 2010 στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι στην ομιλία της Προέδρου μας και του Γενικού Γραμματέα έγινε καλωσόρισμα προς όλους τους «Επί Τιμή» καλεσμένους μας (Εκπροσώπους Ασφαλιστικών Εταιριών, Χορηγών, ΕπΕΙΑ, Τεχνική Επιτροπή Εκπαίδευσης, Επιμελητηρίων, Προέδρων και Δ/Σ Φορέων της Διαμεσολάβησης, Συναδέλφων κτλ.).

Η αναφορά στη δημιουργία Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ο.Α.Δ.Ε.), έγινε αφού πρωτίστως είχε εξαντληθεί κάθε προσπάθεια μας για συμμετοχή του Π.Σ.Α.Σ. και των λοιπών τοπικών Α΄βάθμιων Σωματείων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στην υπό καθεστώς τροποποίηση καταστατικού της Π.Ο.Α.Π. 

Συγκεκριμένα, επανειλημμένα είχαμε ζητήσει από την Π.Ο.Α.Π. την εγγραφή και συμμετοχή μας στην ήδη υπάρχουσα Ομοσπονδία πιστεύοντας στην ανάγκη συσπείρωσης του συνόλου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και εκπροσώπησης της εντός και εκτός της Ελληνικής επικράτειας από ένα και μοναδικό φορέα με καταλυτικό ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε τοπικό (Ελλάδα) καθώς και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν πως στη συγκεκριμένη Ομοσπονδία (Π.Ο.Α.Π.) δεν θα μπορούσαμε να έχουμε θέση εμείς ή οποιοδήποτε άλλο Α’ βάθμιο όργανο το οποίο εμπεριέχει στους κόλπους του Ασφαλιστικούς Συμβούλους και τους Συντονιστές αυτών, οι οποίοι έχουν αποκλειστική συνεργασία με μία και μόνο Ασφαλιστική εταιρία.

Θεωρούμε αναγκαιότητα τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας που να συγκεντρώνει όλες τις βαθμίδες της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Μετά από μεγάλη διαβούλευση με αντίστοιχους Α΄βάθμιους φορείς Πανελλαδικά, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως αυτό είναι το πραγματικό ζητούμενο από τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας και όντας αποκλεισμένοι προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός τέτοιου οργάνου.

Μεγάλη μας χαρά θα ήταν η υφιστάμενη Π.Ο.Α.Π. με τη σχετική τροποποίηση στο υπό διαμόρφωση καταστατικό της να συμπεριλάβει όλα τα μικτά τοπικά Α΄βάθμια Σωματεία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Τέλος, μετά τα συγχαρητήρια που δεχτήκαμε για την εκδήλωση μας από τα παρευρεθέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πλην του Προέδρου της Π.Ο.Α.Π. μετά το πέρας της εκδήλωσης μας, αργά το βράδυ της 7ης Ιουνίου 2010 στο Ζάππειο, μας αφήνουν άφωνους με τη δημοσιευθείσα ανακοίνωση της περί αποχώρησης».