Βραβεία «ΘΑΛΗΣ CEO & CSR 2010»

ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΚΕ

Το συνέδριο CEO & CSR Money Conference 2010 κορυφώθηκε με την τελετή για τα βραβεία «ΘΑΛΗΣ – CEO & CSR 2010», τα οποία απονεμήθηκαν σε εταιρείες και επιχειρηματικά στελέχη που ξεχώρισαν με την σημαντική προσφορά και δραστηριότητά τους σε τομείς κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας φέρουν την πιστοποίηση της KPMG.

Τα βραβεία απένειμαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων  κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο  βουλευτής β’ Αθηνών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ιωάννης Βούρος, ο Πρόεδρος της  Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. κ. Σπύρος Καπράλος και η Γενική Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κυρία Αλεξάνδρα Πάλλη.

Οι νικητές των βραβείων προέκυψαν από:
α) τα  αποτελέσματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην ιστοσελίδα της EuroCharity www.eurocharity.gr,
β) τη γνώμη της ειδικής επιτροπής και
γ) τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρία ερευνών ALCO για λογαριασμό των Money Conferences.

Η φερεγγυότητα της διαδικασίας ψήφισης και του αποτελέσματος της ψηφοφορίας εκλέχθηκε και πιστοποιήθηκε από την KPMG.
Για τη διεξαγωγή της διαδικασίας των βραβείων είχε συσταθεί ειδική επιτροπή που αποτελείται από τους:

κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, Γενικό Διευθυντή, Ethos Media
κ. Peter Michel Heilmann, Πρόεδρο, EuroCharity
κ. Μιχάλη Σπανό, Διευθύνοντα Εταίρο, EuroCharity
κ. Κυριάκο Μητσοτάκης Βουλευτή Β’ Αθηνών, Τομεάρχη Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ΝΔ
κ. Γρηγόρη Πραστάκο, Καθηγητή, Πρύτανη Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 
κ. Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, ALCO Α.Ε.
Επίτιμο μέλος:
κ. Σπύρος Κουβέλη, Υφυπουργός Εξωτερικών

ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΚΕ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΑΛΗΣ: Κορυφαία Διάκριση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
–  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Βραβείο: Διαχρονικά Καλύτερη Εταιρία ΕΚΕ
(Από το δημοσιογραφικό επιτελείο του περιοδικού ΧΡΗΜΑ)
- ΟΤΕ

Τιμητικός Έπαινος Κοινωνικής Προσφοράς 
- Πάτερ Αντώνιος, Κιβωτός του Κόσμου

Καλύτερη Πρακτική ΕΚΕ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
- MBA International, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Βραβείο Ψηφοφορίας Κοινού: Δημοφιλέστερη Εταιρία στην EKE
1. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
2. ALDEMAR
3. COSMOTE

Βραβείο CEO & CSR 2010: Ηγέτης CEO/Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΚΕ
1. κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ΤΙΤΑΝ
2. κ. Δημήτρης Ματζούνης, ALPHA BANK
3. κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ALDEMAR HOTELS & SPA

Βραβείο CEO & CSR 2010: Καλύτερη Ομάδα ΕΚΕ
1. ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
2. ΤΙΤΑΝ
3. COCA-COLA ΕΛΛΑΣ

Βραβείο CEO & CSR 2010: Καλύτερη Εισηγμένη Εταιρεία στην ΕΚΕ
1. ALPHA BANK
2. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
3. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Βραβείο CEO & CSR 2010: Καλύτερος Απολογισμός ΕΚΕ
1. COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ
2. ΟΤΕ
3. VODAFONE

Βραβείο CEO & CSR 2010: Καλύτερη Καμπάνια/Επικοινωνία EKE
1. ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
2. ALPHA BANK
3. DIAGEO

ΒΡΑΒΕΙΑ

Ο κ. Βρασίδας Ζάβρας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Πράσινης Επιχειρηματικότας της Τράπεζας Πειραιώς παραλαμβάνει το μεγάλο βραβείο «Θαλής» από τον κ. Σπύρο Καπράλο (δεξιά), Πρόεδρο της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. Μαζί τους ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης (αριστερά), Γενικός Διευθυντής της Ethos Media (διοργανώτριας εταιρίας των συνεδρίων Money Conferences).

Τον Τιμητικό Έπαινο Κοινωνικής Προσφοράς απένειμε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Σκιαδάς (δεξιά), στον Πατέρα Αντώνιο (κέντρο) από την Κιβωτό του Κόσμου για τον προσωπικό αγώνα του να δημιουργήσει μία εστία ζεστασιάς για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Το βραβείο Καλύτερης Πρακτικής ΕΚΕ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παραλαμβάνει ο υπεύθυνος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, κ. Έρικ Σόντερκβιστ. (κέντρο) από τον κ. Ε. Σκιαδά.

Το βραβείο της Διαχρονικά Καλύτερης Εταιρείας ΕΚΕ παρέλαβε εκ μέρους του ΟΤΕ, από τον κ. Καπράλο, η κυρία Κική Ζαννιά, (κέντρο) Υποδιευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού.

Το 1ο Βραβείο Ψηφοφορίας Κοινού: Δημοφιλέστερη Εταιρεία στην ΕΚΕ απένειμε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟΚ κ. Γιάννης Βούρος (δεξιά), στην κα Ράνια Σουλάκη, (κέντρο) Προϊσταμένη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΠΕ.

Το 2ο Βραβείο Ψηφοφορίας Κοινού: Δημοφιλέστερη Εταιρεία στην ΕΚΕ απένειμε ο κ. Βούρος,(δεξιά) στην κυρία Καλλιόπη Καραντεμίρη, (κέντρο) Διευθύντρια του τμήματος Ανάπτυξης & Ποιότητας της Aldemar.

Το 2ο Βραβείο Ψηφοφορίας Κοινού: Δημοφιλέστερη Εταιρεία στην ΕΚΕ απένειμε ο κ. Βούρος, (δεξιά) στην κυρία Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας, Δημοσίων Σχέσεων και Εσωτερικής Επικοινωνίας της Cosmote.

Το 1ο βραβείο Καλύτερου Ηγέτη CEO/Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΚΕ απένειμε ο κ. Βούρος, (δεξιά) στον κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΙΤΑΝ.

Το 2ο βραβείο Καλύτερου Ηγέτη CEO/Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΚΕ απονεμήθηκε στον κ. Δημήτριο Μαντζούνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank.

Το 3ο βραβείο Καλύτερου Ηγέτη CEO/Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΚΕ παρέλαβε (για λογαριασμό του κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Aldemar), η κα Καλλιόπη Καραντεμοίρη Διευθύντρια του Τμήματος Ποιότητας & Ανάπτυξης της εταιρείας.

Το 1ο βραβείο Καλύτερης Ομάδας ΕΚΕ απένειμε ο κ. Βούρος στην κα Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το 2ο βραβείο Καλύτερης Ομάδας ΕΚΕ απένειμε ο κ. Βούρος στην κα Μαρία Αλεξίου, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τιτάν.

Το 3ο βραβείο Καλύτερης Ομάδας ΕΚΕ απένειμε ο κ. Βούρος στην κα Γεωργία Λασανιάννου, Διευθύντρια Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Coca Cola Hellas.

Το 2o βραβείο Καλύτερης Εισηγμένης Εταιρείας στην ΕΚΕ απένειμε η Γενική Γραμματέας του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κα Αλεξάνδρα Πάλλη, (δεξιά) στην κα Λίλλιαν Σταθώρη, Επικεφαλής Τομέα Επικοινωνίας Ομίλου & Μάρκετινγκ Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας.

Το 3o βραβείο Καλύτερης Εισηγμένης Εταιρείας στην ΕΚΕ απένειμε η κα Πάλλη στην κα Ράνια Σουλάκη, (κέντρο) Προϊσταμένη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΠΕ.

Το 1ο βραβείο Καλύτερου Απολογισμού ΕΚΕ απένειμε η κα Πάλλη στην κα Γεωργία Λασανιάννου, Διευθύντρια Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Coca Cola 3Ε.

Το 2ο βραβείο Καλύτερου Απολογισμού ΕΚΕ απένειμε η κα Πάλλη στην κα Κατερίνα Περίσση, Προϊσταμένη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΤΕ.

Το 1ο βραβείο Καλύτερης Καμπάνιας ΕΚΕ απένειμε η κα Πάλλη στην κα Άννα Πετρίδου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της εταιρείας Αττικές Διαδρομές, για την καμπάνια “Αρκεί μια στιγμή για μια ζωή”.

Κατηγορία: Καλύτερη Καμπάνια ΕΚΕ
2ο βραβείο: ALPHA BANK (Για την καμπάνια “Αθλητικό Πανόραμα”)

Το 3ο βραβείο Καλύτερης Καμπάνιας ΕΚΕ απένειμε η κα Πάλλη στην κα Μαρία Λαζαρίμου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Advocate/Burson-Marsteller, η οποία εκπροσώπησε την εταιρεία Diageo, για την καμπάνια “Don’t Drink & Drive”.