Υπερκάλυψη στόχων για ING – Πειραιώς

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα των πωλήσεων ασφαλιστηρίων συμβολαίων της ING από τα καταστήματα της Τράπεζα Πειραιώς με υπερκάλυψη των παραγωγικών στόχων που είχαν τεθεί για το 2009.

Μετά την επιτυχία αυτή, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση επιβράβευσης στο Μέγαρο Μουσικής, όπου απονεμήθηκαν βραβεία Bancassurance σε στελέχη καταστήματων με τις καλύτερες επιδόσεις οι οποίες συνδύαζαν πωλήσεις και χαμηλά ποσοστά ακυρωσιμότητας,

Ο διευθύνων σύμβουλος της ING κ. Bram Boon, εξήρε το γεγονός ότι τα παραγωγικά αποτελέσματα επετεύχθησαν σε περίοδο οικονομικής κρίσης και όχι μόνον αυτό, αλλά οι στόχοι υπερκαλύφθηκαν κατά 36%.

«Το 2009, ήταν γεμάτο προκλήσεις για την Ελλάδα και εμείς πήραμε τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, εστιάζοντας περισσότερο στη Ζωή, τη σύνταξη, τη βελτίωση των προϊόντων, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την πελατοκεντρική αντιμετώπιση και βέβαια φάνηκε ότι η στρατηγική μας ήταν η πιο σωστή», ανέφερε ο κ.Boon.

Όπως τόνισε, η επιτυχία δεν ήταν έκπληξη, καθώς οι δύο πλευρές ένωσαν τις δυνάμεις τους. Είναι μάλιστα, ιδιαίτερα ευτυχής για την επιτυχία της συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς, την οποία τα δύο μέρη εμπλουτίζουν με νέους στόχους.

Εξέφρασε επίσης την άποψη, ότι τα συνταξιοδοτικά θα έχουν μεγάλη απήχηση στη συνέχεια, καθώς οι Έλληνες καλούνται να λάβουν μέτρα για το χρηματοοικονομικό τους μέλλον.

Ο Γενικός Διευθυντής ασφαλιστικών εργασιών της Τράπεζας Πειραιώς κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου από την πλευρά του τόνισε ότι 60 – 100 πωλήσεις την ημέρα σε συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα που δείχνει επαγγελματισμό και φιλότιμο.
Με τις τελευταίες εξελίξεις – πρόσθεσε -, απαξιώνεται η κοινωνική ασφάλιση και οι πολίτες οδηγούνται στην ιδιωτική σύνταξη. Γίνεται δηλαδή, ό,τι συνέβη εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συγκυρία αυτή τη στιγμή ίσως να μην είναι η καλύτερη, επεσήμανε ο κ. Λυσιμάχου, καθώς στο γενικότερο πλαίσιο, τα επενδυτικά προϊόντα δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλή. Όταν σταθεροποιηθεί όμως η κατάσταση, η ευκαιρία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Ανακοίνωσε ακόμα, τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας που θα κάνει το έργο των καταστημάτων ακόμα πιο εύκολο.

Ο Γενικός Διευθυντής δικτύου Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα επετεύχθησαν σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον και τόνισε ότι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες σε περιόδους κρίσης, όπως σήμερα για τα προϊόντα της ING και κυρίως το συνταξιοδοτικό. Αυτό που χρειάζεται είναι προσήλωση στο στόχο και μεθοδικότητα, πρόσθεσε.

Την εκδήλωση πριν τις βραβεύσεις έκλεισε με την ομιλία του ο κ. Μανώλης Χειράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing και Bancassurance στην ING. Όπως ανέφερε, η συνεργασία ING – Πειραιώς αποτελεί πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης του Bancassurance στην Ελλάδα. Ο κ. Χειράκης τόνισε, ότι τέθηκαν φιλόδοξοι στόχοι που υπερκαλύφθηκαν και η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε σε 31 εκατ. ευρώ το 2009. Επιτεύχθηκε μάλιστα, με συμβόλαια περιοδικών και όχι εφάπαξ καταβολών, επεσήμανε.

Βασικά συστατικά της επιτυχίας – πρόσθεσε ο ίδιος -, είναι το όνομα των δύο ομίλων,  η διοίκηση, η συνεργασία, τα προϊόντα και οι άνθρωποι του δικτύου καταστημάτων.

Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη, ότι θα έχουν πολύ καλή πορεία τα προγράμματα σύνταξης, αποταμίευσης και προστασίας.
Ανακοίνωσε επίσης, ότι από το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμες και θα ξεκινήσουν δυναμικές προωθητικές ενέργειες για να διευκολύνουν τις πωλήσεις.

Τα κορυφαία βραβεία ήταν τετραήμερα ταξίδια σε Κέρκυρα και Μοντε Κάρλο, ενώ σειρά έχουν για εφέτος, η Κύπρος και η Σιγκαπούρη.