Alico: Ανοδος κύκλου εργασιών και κερδοφορίας

Ιδιαίτερα θετικά ήταν για άλλη μια χρονιά τα οικονομικά αποτελέσματα της Alico Ελλάδος. Συγκεκριμένα, κατά το οικονομικό έτος 2009 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 296,246 εκατομμύρια ευρώ έναντι 294,572 εκατομμυρίων Ευρώ κατά το προηγούμενο έτος.

Το συνολικό εισόδημα της Alico Ελλάδος κατά το ίδιο διάστημα ξεπέρασε τα 425 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα, διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο το μερίδιο αγοράς της εταιρείας, φθάνοντας στα επίπεδα του 12,28%, έναντι 11,86% κατά το 2008.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα για τη χρήση 2009 σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 59,5%, φθάνοντας το ποσό των 12,455 εκ. ευρώ, έναντι 7,890 εκατομμυρίων κατά το προηγούμενο έτος.

Η επίδοση αυτή είναι αποτέλεσμα τόσο της αύξησης κατά 18,5% των τεχνικών αποτελεσμάτων του κλάδου Ζωής, τα οποία ανήλθαν σε 19,929 εκ. το 2009 έναντι 16,796 εκ. το 2008, όσο και της δραστικής μείωσης των εξόδων διοικητικής λειτουργίας κατά 12,94% από 16,141 σε 14,052 εκατομμύρια ευρώ. 

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ύψος των 7,774 εκ. ευρώ έναντι 17,093 εκατομμυρίων το προηγούμενο έτος, λόγω συναλλαγματικών διαφορών που προέκυψαν από την αποτίμηση των δολλαριακών επενδυτικών εργαλείων που κατέχει η εταιρεία στην ελεύθερη περιουσία της.

Το σύνολο ενεργητικού και τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 1,45 δις ευρώ και 162,27 εκ. ευρω αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας διαμορφώθηκε στο 300%.

Η φερεγγυότητα και ο επαγγελματισμός της εταιρείας έχουν κατακτήσει και την εμπιστοσύνη του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, καθώς περισσότερες από 1.250 ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα μας, με 440.000 εργαζόμενους, έχουν επιλέξει να ασφαλίσουν το προσωπικό τους στην Alico Ελλάδος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Chief Sales & Marketing Officer της εταιρείας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το 2009 μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Alico κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία κάθε εμπόδιο και να διακριθεί για άλλη μια χρονιά, συνεχίζοντας την πορεία κερδοφόρου ανάπτυξης που έχει χαράξει στην ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία, η οποία παρουσιάζει κάθε χρόνο κερδοφόρα αποτελέσματα, έχει καταφέρει να τριπλασιάσει τον κύκλο εργασιών και το σύνολο του ενεργητικού της, διατηρώντας ταυτόχρονα την κορυφαία θέση στην αγορά σε φερεγγυότητα, με τον σχετικό δείκτη να είναι διαχρονικά στην περιοχή του 300%.

Σήμερα, περισσότερες από 800 οικογένειες συνεργατών της Alico Ελλάδος ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, στους κόλπους μιας επιτυχημένης εταιρείας, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους εργαζομένους και τους ανθρώπους της Δύναμης Πωλήσεων.

Για όλους εμάς, τους ανθρώπους της Alico, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η αγορά αναγνωρίζει και τιμά με την εμπιστοσύνη της την εταιρεία μας, η οποία ξεχωρίζει για τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα των ανθρώπων της, για την οικονομική της ευρωστία, καθώς και για την απαράμιλλη φήμη που την συνοδεύει σε όλον τον κόσμο.

Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ζήλο, ανταποκρινόμενοι στις υψηλές απαιτήσεις που έχουμε οι ίδιοι από τον εαυτό μας αλλά και η αγορά από εμάς, έτσι ώστε να παρέχουμε πάντα ένα σίγουρο μέλλον στις εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που μας έχουν εμπιστευθεί  την ασφάλεια της ζωής τους».