Ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ η συνολική παραγωγή της Chartis Greece

Οι εταιρίες της Chartis Greece (Chartis ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA.) κατέγραψαν υψηλή αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2010 (που έληξε στις 31 Μαΐου 2010). H συνολική παραγωγή ξεπέρασε τα €50 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 66,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Την εξαιρετική εικόνα των μεγεθών πλαισιώνουν και οι επιμέρους τεχνικοί δείκτες, όπου χαρακτηριστικά, ο Μικτός Δείκτης Ζημιών & Εξόδων προς Ασφάλιστρα (Combined Ratio) διαμορφώθηκε χαμηλότερα του 75%.

Η βασική σύνθεση του χαρτοφυλακίου εξελίσσεται ισορροπημένα, σύμφωνα με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Εταιρίας, με τον τομέα των εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων (Business Solutions) να απαρτίζει το 35% του χαρτοφυλακίου και τον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων (Personal Solutions) να αποτελεί το 65%.

Ειδικότερα, τα Business Solutions κινήθηκαν ανοδικά με ποσοστό 22,6%,  με τους Κλάδους Αστικής Ευθύνης & Διαχείρισης Κρίσεων (ασφαλίσεις αστικής ευθύνης επιχειρήσεων, ευθύνης και ανάκλησης προϊόντων, περιβαλλοντικής ευθύνης, απαγωγής και λύτρων κ.α.) και τον Κλάδο Χρηματικών Απωλειών (ασφαλίσεις ευθύνης στελεχών & διευθυντών, επαγγελματικής ευθύνης κ.α.) να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διατηρησιμότητα ξεπέρασε το 95% για το σύνολο των επιχειρηματικών ασφαλίσεων της Εταιρίας, ενώ πολύ υψηλή ήταν, επίσης, και η αύξηση των νέων εργασιών.

Σημαντικό μερίδιο στην αναπτυξιακή πορεία της Εταιρίας κατέχουν τα Smart Business Solutions – οι ασφαλιστικές λύσεις της Chartis για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις – που κινήθηκαν με ποσοστά αύξησης παραγωγής υψηλότερα του 20%.

Στον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων, τα Personal Solutions συνέχισαν την υψηλή ανάπτυξη παραγωγής, επιτυγχάνοντας διπλασιασμό της παραγωγής ασφαλίστρων σε σύγκριση με το 2009, χωρίς να επηρεαστεί η κερδοφορία στον Κλάδο Αυτοκινήτου.
Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου 2010, η Chartis αποζημίωσε 9,400 ιδιώτες και επιχειρήσεις, με το συνολικό ποσό αποζημιώσεων να ξεπερνά τα €16,1 εκατ.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Greece, κ. Giuseppe Zorgno, δήλωσε τα πως “ τα θετικά αποτελέσματα στο Α’ εξάμηνο μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της Chartis σε όλο το 2010. 

Με επίγνωση και της κοινωνικής διάστασης της δραστηριότητας μας μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, βρισκόμαστε υπεύθυνα και αξιόπιστα δίπλα σε κάθε συνεργάτη και σε κάθε πελάτη μας. 

Η έμπρακτη εμπιστοσύνη τους αποτελεί κορυφαία επιβράβευση για τον επαγγελματισμό και τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των ανθρώπων της Chartis”.