Σε νέα πορεία η ΑΤΕ Ασφαλιστική

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η απόσυρση της μετοχής της Αγροτικής Ασφαλιστικής από το Χρηματιστήριο με την αύξηση του ποσοστού που έχει στην κατοχή της η ATEbank, πάνω από το 95%.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η τράπεζα ελέγχει πλέον το 95,45% της εταιρείας, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης με την υποχρεωτική διάθεση και του υπολοίπου των μετοχών από τους μετόχους. Σ

Σημειώνεται ότι η δημόσια πρόταση είχε γίνει στην τιμή του 1,53 ευρώ ανά μετοχή και η εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, στοίχισε στην τράπεζα περί τα 6,5 εκατ. ευρώ. 

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει ανακοινώσει ότι η απόσυρση της μετοχής από το ΧΑ δεν σηματοδοτεί την πώληση της εταιρείας, όλα τα σενάρια θεωρούνται ανοιχτά ενόψει των νέων κεφαλαιακών αναγκών που θα απαιτήσει η προσαρμογή του ασφαλιστικού κλάδου στη Solvency. 

Σημειώνεται ότι η τράπεζα ανακοίνωσε άλλωστε χθες και την εξαγορά του 46% των μετοχών της ΑΤΕ ΑΕΔΑΚ, που είχε στην κατοχή της η ΑΤΕ Ασφαλιστική, με αποτέλεσμα πλέον η τράπεζα να ελέγχει το 100% και της ΑΕΔΑΚ.

Το squeeze out της μετοχής της Αγροτικής Ασφαλιστικής σηματοδοτεί τη διαγραφή της μετοχής από το χρηματιστηριακό ταμπλό, στο οποίο ο ασφαλιστικός κλάδος εκπροσωπείται πλέον από μία μόνο εταιρεία, την Ευρωπαϊκή Πίστη.