Αύξηση λειτουργικού αποτελέσματος για την Alico

Υπερκάλυψη του δείκτη φερεγγυότητας σε ποσοστό 300% και αύξηση του λειτουργικού αποτελέσματος στα 12,5 εκατ. ευρώ, εμφανίζει η Alico με βάση τα στοιχεία του 2009. 

Η πολιτική της εταιρείας στο σκέλος των επενδύσεων είναι σταθερά προσανατολισμένη σε κρατικούς τίτλους και οι τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα αντιπροσωπεύουν τα 2/3 περίπου του χαρτοφυλακίου των ομολόγων που υπερβαίνει το 1 δις ευρώ.

Η ασφαλιστική παραγωγή του πρώτου εξαμήνου κινήθηκε ανοδικά και παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, που πλήττει τις μισθολογικές αποδοχές, ο κλάδος των ομαδικών προγραμμάτων, στον οποίο η εταιρεία είναι ο leader της αγοράς με μερίδιο 45%, εμφανίζει ισχυρά σημάδια αντοχών στην ύφεση. 

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες συγχώνευσης με τον όμιλο της Met Life και ο προγραμματισμός του αμερικανικού ομίλου, επισπεύδει τις διαδικασίες, που αναμένονται να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο. 

Στις προτεραιότητες είναι η έγκριση της συγχώνευσης από τις κατά τόπους εποπτικές αρχές, αλλά και η έρευνα που πραγματοποιείται για το όνομα που θα επικρατήσει στις κατά τόπους αγορές. 

Ο  καθορισμός των γεωγραφικών περιοχών και ο διοικητικός διαχωρισμός τω regions του νέου ενοποιημένου ομίλου, βρίσκεται επίσης στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, με την περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η έδρα της οποίας είναι στην Ελλάδα, να κατέχει πρωτεύουσα σημασία στους σχεδιασμούς του νέου ομίλου. 

Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση της ΚΑ Ευρώπης, περιλαμβάνει τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λεττονία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Σλοβακία και την Τσεχία. Με κερδοφορία 370 εκατ. ευρώ το 2009, αποτελεί ένα από τα ισχυρά χαρτιά της συγχώνευσης για την πρόσβαση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, στις οποίες μέχρι σήμερα ο αμερικανικός όμιλος δεν είχε παρουσία.