Επίσκεψη του Προέδρου του Δ.Σ. της ERGO International στη VICTORIA

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO International AG Dr. Jochen Messemer στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη διοίκηση της εταιρείας.

Ο Dr. Messemer κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της VICTORIA είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας και να έχει μια εφ΄ όλης της ύλης ενημερωτική συνάντηση με τη διοίκηση και τα στελέχη της. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν εστιάστηκαν κυρίως στην παρουσίαση της στρατηγικής και ανάπτυξης του Ομίλου. Συγκεκριμένα, παρουσίασε τις θέσεις και τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ERGO International για τις χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται, και προχώρησε σε  μια γενικότερη ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης της ελληνικής αγοράς, αλλά και των τάσεων σε διεθνές επίπεδο.

Συνεχάρη τη διοίκηση για την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας τα τελευταία έτη και  για τα παραγωγικά αποτελέσματα των προηγουμένων ετών και εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, η VICTORIA έχει ανταποκριθεί πλήρως στους στόχους και τις απαιτήσεις της μητρικής εταιρίας ERGO. 

Τόνισε μάλιστα ότι η οικονομική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν τον ανησυχεί αφενός επειδή η VICTORIA βρίσκεται σε άριστο επίπεδο από πλευράς Διαχείρισης Κινδύνων (Risk Management), καθώς είναι μια από τις καλύτερες εταιρίες του Ομίλου στον τομέα αυτό, και αφετέρου διότι είναι πεπεισμένος ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει ώστε πολύ σύντομα να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Άλλωστε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πάντα μέσα σε μια κρίση αναδύονται ευκαιρίες περαιτέρω  ανάπτυξης και εξέλιξης για τις οποίες η VICTORIA είναι έτοιμη να ανταποκριθεί. 

Δήλωσε επίσης, ότι η ERGO και ο Όμιλος Munich RE εμπιστεύονται τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για σταθεροποίηση της κατάστασης και πρόσθεσε ότι παράλληλα με τα μέτρα περικοπής των δαπανών που υιοθετήθηκαν, είναι πολύ σημαντικό το Ελληνικό Κράτος να προωθήσει άμεσα σοβαρά μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας. Μέτρα, τα οποία ειδικά για τον ασφαλιστικό κλάδο θα έχουν άμεση απόδοση, καθώς τα περιθώρια ανάπτυξης και εξέλιξης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς εξακολουθούν να είναι μεγάλα.

Ο κ. Θ. Κοκκάλας, Γεν. Διευθυντής της VICTORIA σχολιάζοντας την επίσκεψη του Dr. Messemer στην Αθήνα ανέφερε πως ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για τον ίδιο και τα στελέχη της εταιρίας η παρουσία του στα γραφεία της ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή την τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο για την Ελληνική οικονομία, αλλά και την κοινωνία μας. 

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πλήρη στήριξη της διοίκησης της ERGO στην εταιρία και διαβεβαίωσε ότι η VICTORIA θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στις θεμελιώδεις αρχές, της αξιοπιστίας, της καινοτομίας, της διαφάνειας και της εξυπηρέτησης, που τη διέπουν και θα συνεχίσει να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που θα αξιοποιούν στο έπακρο τα χρήματα του ασφαλισμένου της και θα τιμούν την επιλογή και εμπιστοσύνη του.