“Ταξιδεύει” το αερόστατο των Παιδικών Χωριών SOS & της Groupama Φοίνιξ

Μικροί και μεγάλοι συναντήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας, το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Ιουνίου, με κοινό τους σκοπό να μεταφέρουν το μήνυμα “Μαζί Απογειώνουμε το Μέλλον των Παιδιών” των Παιδικών Χωριών SOS και της Groupama Φοίνιξ.

Tα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, το Σωματείο που αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά που στερούνται τη φροντίδα των φυσικών τους γονέων και η Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστική, που στέκεται ενεργά δίπλα τους από το 2008, παρότρυναν το κοινό να ζήσει μία συναρπαστική πτήση με το πραγματικών διαστάσεων αερόστατο, ψηλά στον Αττικό ουρανό!

Με ένα μικρό αντίτιμο προς όφελος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μπουν στο αερόστατο και να «απογειωθούν» μέχρι το σημείο από όπου μπορούσαν να απολαύσουν την ομορφιά της πόλης με ασφάλεια, καθώς το αερόστατο ανυψώνεται ελεγχόμενα. Την ίδια εντυπωσιακή πτήση θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.

Παράλληλα, διασκεδαστικές δραστηριότητες έλαβαν χώρα, το Σάββατο το πρωί, στο περίπτερο των Παιδικών Χωριών SOS, στη συμβολή της Οδού Γρ. Λαμπράκη με τη Λεωφ. Ι. Μεταξά στη Γλυφάδα, όπου οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν ενημερωτικό υλικό και πληροφορήθηκαν από συνεργάτες του Σωματείου για το σημαντικό του έργο, περνώντας ένα πραγματικά ευχάριστο πρωινό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας, που διάθεσε χώρο για τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου από τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς και την υποστήριξη της Επιτροπής Διοίκησης Ε.Α.Κ. Γλυφάδας, που παραχώρησε χώρο στο Αθλητικό Κέντρο όπου και στήθηκε το αερόστατο.

Ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κ. Δημήτριος Βάττης, ευχαριστώντας το κοινό και τη Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστική για την κοινή πορεία που έχουν χαράξει τα τελευταία χρόνια, δήλωσε πως “κάθε συμμετοχή αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για τα Παιδικά Χωριά SOS και ουσιαστική προσφορά στα παιδιά αυτά, με την παροχή ασφάλειας και θαλπωρής σε όσα στερούνται την οικογένεια και το δικό τους σπίτι, να αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς με την Groupama Φοίνιξ. Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε όλοι μαζί να απογειώσουμε το μέλλον των παιδιών”.

Ακολούθως, ο Γενικός Διευθυντής της Groupama Φοίνιξ, κ. Bertrand Woirhaye, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο σημείο της εκδήλωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα αυτό, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι “τα Παιδικά Χωριά SOS επιτελούν ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο φροντίζοντας μοναχικά παιδιά. 

Το να συμβάλλουμε και εμείς σε αυτή τη προσπάθεια, όπως το κάνουμε εδώ και τρία χρόνια, είναι λοιπόν τιμή και χαρά για τη Groupama Φοίνιξ. Πέραν αυτού όμως, είναι για μας ένας τρόπος να συμμετέχουμε στην κοινωνία της χώρας όπου δραστηριοποιούμαστε, καθώς το μήνυμα μας «Σίγουρα δίπλα σας» δεν αποτυπώνει μόνο τη στάση μας στην άσκηση των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων, αλλά και την εταιρική μας ευθύνη. 

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που και φέτος, η προσπάθεια μας αυτή αγκαλιάστηκε από τοπικούς φορείς και πολίτες, δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να χαρίσουμε ακόμη περισσότερα χαμόγελα σε αυτά τα παιδιά. Με τη βοήθεια του κοινού, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ενεργά τις προσπάθειες ενημέρωσης και συγκέντρωσης πόρων για τη δράση των Παιδικών Χωριών SOS”.