Ανακοίνωση του “Σωματείου Ασφαλισμένων Ομίλου Ασπίς”

Πρόσκληση σε ολους τους πρωην ασφαλισμένους στην Ασπίδα απευθύνει  το “Σωματείο Ασφαλισμένων Ομίλου Ασπίς”, όπου αναφέρει πως “το κράτος διαμέσου του εκπροσώπου του κ. Σαχινίδη δεν προτίθεται να συνεισφέρει ούτε νομικά ούτε οικονομικά παρ’ όλες τις αμέτρητες ευθύνες και αστοχίες είχε στο θέμα Ασπίς.
 
Οι ασφαλιστικές εταιρείες μετά το πλιάτσικο των υγειών συμβολαίων Ασπίς αρνούνται πεισματικά την αναδρομικότητα του υπό σύσταση εγγυητικού. Οι ασφαλιστές έχουν μεν ιδρύσει σωματείο μέσω του οποίου θέλουν να βοηθήσουν τους ασφαλισμένους αλλά έχουν χάσει την αξιοπιστία τους”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Είμαστε το μοναδικό σωματείο πραγματικών πελατών-θυμάτων που έχασαν τα λεφτά τους από την Ασπις και αναζητούμε περισσότερους πελάτες-θύματα για να ενισχύσουμε τις κινητοποιήσεις μας και τις απαιτήσεις μας. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον άλλο σύλλογο που περιλαμβάνει και διαμεσολαβούντες ασφαλιστές-θύματα. Το σωματείο αποτελείται από ασφαλισμένους παθόντες καθώς έχουμε χάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, έχουμε χάσει τις περιουσίες μας και τις ζωές μας.
 
– Ονομάζεται “Σωματείο Ασφαλισμένων Ομίλου Ασπίς” με εκπρόσωπο την πρόεδρο του συμβολαιογράφο Χαλκίδας κα Αικατερίνη Σιδέρη,
– με ηλεκτρονική διεύθυνση somateioaspis@gmail.com
– με ιστοσελίδα όπου περιέχονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες του σωματείου http://asfalismenosaspis.blogspot.com
– με τηλέφωνο επικοινωνίας 6944946636
 
Ο χάρτης της υπόθεσης ασπίς περιλαμβάνει τους εξής πρωταγωνιστές τους οποίους αναλύουμε παρακάτω. Περιλαμβάνει το κράτος, τον κύριο ψωμιάδη πρώην πρόεδρο της ασπίς και τους στενούς συνεργάτες του, τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρίες, τους ασφαλιστές, τους εργαζομένους, τους δικηγόρους και τέλος τους ζημιωθέντες ασφαλισμένους.
 
Το κράτος διαμέσου του εκπροσώπου του κ. Σαχινίδη δεν προτίθεται να συνεισφέρει ούτε νομικά ούτε οικονομικά παρ’ όλες τις αμέτρητες ευθύνες και αστοχίες είχε στο θέμα Ασπίς. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μετά το πλιάτσικο των υγειών συμβολαίων Ασπίς αρνούνται πεισματικά την αναδρομικότητα του υπό σύσταση εγγυητικού. 

Οι ασφαλιστές έχουν μεν ιδρύσει σωματείο μέσω του οποίου θέλουν να βοηθήσουν τους ασφαλισμένους αλλά έχουν χάσει την αξιοπιστία τους καθώς αφενός είναι τα εκτελεστικά όργανα της καταστροφής των ασφαλισμένων και αφετέρου έχουν τα δικά τους συμφέροντα να εξυπηρετήσουν. Οι εργαζόμενοι θέλουν να ικανοποιήσουν πλήρως 100% και τώρα τις οικονομικές απαιτήσεις τους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στους ασφαλισμένους από την περιουσία των ασφαλισμένων. 

Ο Ψωμιάδης και οι συνεργάτες μετά τη ληστεία και καταστροφή που προκάλεσαν σε χιλιάδες ασφαλισμένους, επωφελούμενοι του διαβρωμένου και αδρανοποιημένου κράτους συνεχίζουν την ζωή τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Οι δικηγόροι σαν καρχαρίες που έχουν μυρίσει αίμα θέλουν να συμμετάσχουν στο πάρτι που έχει στηθεί στις πλάτες των ασφαλισμένων διαφημίζοντας 100% αποζημιώσεις για τους πελάτες τους αλλά και ζητώντας παχουλές αμοιβές.
 
Για το σωματείο και για την πρόεδρό του κα Σιδέρη ο αγώνας εναντίον όλων των παραπάνω είναι άνισος. Ωστόσο με υπεράνθρωπες προσπάθειες, με λίγους πόρους προσπαθεί να έχει το θέμα συνεχώς στην επικαιρότητα, να οργανώνει αγώνες και γενικές συνελεύσεις, να ενώνει όλους τους ασφαλισμένους σε μια κοινή ομάδα και να μάχεται για τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
 
Το σωματείο μέχρι στιγμής έχει οργανώσει 2 γενικές συνελεύσεις, 2 δυναμικές κινητοποιήσεις, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με κόμματα και πολιτικούς, επικοινωνεί και ενημερώνει ασταμάτητα ασφαλισμένους πιέζοντας ασφυκτικά προς την εξεύρεση οριστικής και δίκαιης λύσης. 

Έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργαζομένων προκειμένου να μπλοκάρει τις παράλογες απαιτήσεις τους και να διασφαλίσει τις καταθέσεις των ασφαλισμένων. Έχει καταθέσει εξώδικα τόσο στην ΕΠΕΙΑ ως ελεγκτικού ανεξάρτητου οργάνου όσο και στην Ασπίς Τράπεζα ως θεματοφύλακα των περιουσιών των ασφαλισμένων θέλοντας να διερευνήσει βαθύτερα την ύπαρξη μεγάλων ελλειμμάτων.
 
Στα πρόθυρα ψηφίσματος καινούργιου νομοσχεδίου που δεν διασφαλίζει ούτε σε ελάχιστο βαθμό τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, το σωματείο σκοπεύει να οργανώσει μια καινούργια δυναμική κινητοποίηση. Παρακαλούμε όλους τους ασφαλισμένους από κάθε πλευρά της Ελλάδας να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αλλάξουμε κάτι στο αμαρτωλό νομοσχέδιο, να αλλάξουμε τη μοίρα μας, πιέζοντας το κράτος.
 
Τέλος το σωματείο για εκείνους που θέλουν, έχει οργανώσει μια αξιόπιστη νομική ομάδα αποτελούμενη από έμπειρους δικηγόρους επί του ασφαλιστικού δικαίου που σκοπό έχουν την νομική στήριξη των ασφαλισμένων στους επικείμενους δικαστικούς αγώνες κατά του κράτους και λοιπών ενόχων”. 
 
Σωματείο Ασφαλισμένων ομίλου Ασπίς