H πετρελαιοκηλίδα πλήττει την ασφάλιση Στελεχών και Διευθυντών

Η πετρελαιοκηλίδα θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την αγορά των ασφαλιστικών καλύψεων Διευθυντών και Στελεχών σε μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η εξερεύνηση και παραγωγή, δήλωσε εκπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρείας EWI.

Οι αντασφαλιστές επίσης ανέφερε ότι είναι πιθανό να επαναξιολογήσουν τις επιδοτήσεις κάλυψης και τον αποκλεισμό κάλυψης κάποιων τομέων, που στην παρούσα φάση ασφαλίζονται. Η κατάσταση αυτή θα έχει αντίκτυπο αφενός στην ποιότητα και αφετέρου στην τιμή της κάλυψης για τις ανανεώσεις από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 και μετά,” αναφέρει στη δήλωση της η εταιρεία.

Ενάγοντες έχουν καταθέσει έως τώρα πολιτειακές και ομοσπονδιακές μηνύσεις εναντίον της BP PLC, της εταιρείας δηλαδή που μίσθωνε την εξέδρα που βυθίστηκε στις 22 Απριλίου. Επιπρόσθετα μηνύσεις έχουν κατατεθεί και προς άλλες πλευρές όπως κατά των εταιρειών Zug, στην οποία ανήκει η εξέδραα αλλά και κατά της Halliburton Co., η οποία συντηρούσε την πηγή. Στις μηνυτήριες αναφορές υποστηρίζεται ότι στελέχη των εταιρειών προχώρησαν στην “περικοπή του κόστους και ταυτόχρονα της ασφάλειας και των δαπανών παραγωγής, με στόχο την επιδίωξη κερδοφόρων αποτελεσμάτων”, όπως αναφέρει η EWI.

Οι λεπτομέρειες των ασφαλιστικών πακέτων σχετικά με την ασφάλιση  ευθύνης Διευθυντών και Στελεχών αυτών των εταιρειών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά βασιζόμενη στις τυπικές καλύψεις αυτών των προγραμμάτων, η EWI υπολόγισε ότι ο αντίκτυπος του καταστροφικού συμβάντος της 22ας Απριλίου στη συγκεκριμένη αγορά θα κυμανθεί από 250 έως και 500 εκατ. δολάρια.