Οι ασφαλιστές του Παγκόσμιου Κυπέλλου φοβούνται τους τραυματισμούς

O αντασφαλιστής στα αθλήματα ατόμων με αναπηρία της εταιρείας Beazley, κ. Peter Thompson, ο οποίος έχει αναλάβει την ασφάλιση 150 παικτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αναφέρει ότι ο φετινός διαγωνισμός θα είναι “ο πιο εκτεθειμένος σε τραυματισμούς στην ιστορία”. 

“Όταν διεξάγονται περισσότερα από 50 παιχνίδια στη σεζόν αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες για τραυματισμούς και κυρίως στην περιοχή του γόνατος. Οι παίχτες που έχουν ως βάση τους την Ευρώπη είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι, λόγω του αυξανόμενου αριθμού των εθνικών και διεθνών αγώνων στους οποίους συμμετέχουν”.

Ο κ. Paul Murray, διευθυντής στην αναλογιστική ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων EMB, δήλωσε πως “στην πραγματικότητα, πολλές αθλητικές εθνικές ενώσεις, ιδιαίτερα στην Αφρική, θα αγωνίζονται να καλύψουν το κόστος της των μισθών παικτών όπως οι Michael Essien, Didier Drogba και Kolo Toure”.

Σύμφωνα με την Beazley η κάλυψη για διακοπή εργασιών,  καθυστέρηση ή την μη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των συνακολούθων απωλειών εσόδων ξεπερνά τα 1 δις. δολάρια.