Ημερίδα “Solvency II” από την KPMG

Η KPMG αξιοποιώντας την εμπειρία της στο χώρο των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγράμματα υψηλής αξίας, διοργανώνει στις 29 Ιουνίου, στην Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 400Β, την ημερίδα: Solvency II, Οι  βασικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Σύντομη παρουσίαση της Έρευνας Ετοιμότητας για τη Solvency II στην ελληνική αγορά θα παρουσιάσει η κα Μ. Χαμπάκη,  υπεύθυνη Οικονομικών Θεμάτων & Κλάδου Ζωής στην  ΕΑΕΕ.  Εν συνεχεία θα ακολουθήσει ανάλυση για την οδηγία Solvency II, το πεδίο εφαρμογής της, τις βασικές αρχές, το ελληνικό roadmap προς τη Solvency II, η νομική διαδικασία «Lamfalussy» και το Solvency I Vs Solvency II από την κα Κ. Λόντου, Επιθεωρήτρια Α’ Δ/νσης Επιθεώρησης του Υπουργείου Oικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.  

Στο πλαίσιο των τριών πυλώνων θα αναφερθούν ο κ. Γ. Νικολάκος, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Aviation Risk Services AE Μεσιτών Ασφάλισης & Αντασφάλισης και ο κ. Χ.  Νικολάκος, Μεσίτης Ασφαλίσεων-Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων. 

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες του κ. Α. Στυλιανού,  Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της KPMG σχετικά με το QIS4: τεχνική ανάλυση & τεχνικές προβλέψεις (παραδείγματα) και του κ. Θ. Παπανικολάου, Διευθυντή στον Τομέα Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων της KPMG, που θα αναφερθεί στο θέμα: Δυσκολίες και προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά από την εφαρμογή της Solvency II.

Όσον αφορά σε πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Solvency II Workshop, μπορείτε επικοινωνήσετε με την κυρία Ιωάννα Γιαννακοπούλου (211.1815751, 210.6062100)