Η DIVERSA στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της εταιρίας «DIVERSA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», της δέκατης τέταρτης κατά σειρά εταιρείας που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η DIVERSA Α.Ε.Β.Ε. αποτελεί ουσιαστικά την επιχειρηματική ιστορική εξέλιξη της οικογένειας Κλοκοτάρα, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και επισκευής ρολογιών από το 1948.

 Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1993, ενώ παράλληλα λειτουργούσε υποκατάστημα στην Αθήνα με την εμπορική ονομασία ORA – ORA. Στόχος της εταιρείας από την ίδρυσή της ήταν η δυναμική είσοδος στην εμπορία και διάθεση ρολογιών και κοσμημάτων. 

Έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ποιότητα, το σωστό service και τη συνεχή παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων,  σύντομα μετασχηματίστηκε σε μια ιδιαίτερα εύρωστη μονάδα, με σημαντική θέση στην εγχώρια αγορά. 

Το Δίκτυο Πωλήσεων Λιανικής της επιχείρησης αποτελείται από καταστήματα, τα οποία φέρουν την κοινή εμπορική επωνυμία ORA-ORA και τα οποία λειτουργούν με τη μέθοδο του “franchising”. 

Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που ολοκληρώθηκε προ ημερών, διατέθηκαν 176 χιλιάδες μετοχές σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, επιτυγχάνοντας διασπορά 10%.

Το σύνολο των μετοχών προς διαπραγμάτευση ανέρχεται σε 1.760.000 και η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης ορίστηκε σε €2,52, η οποία ήταν και η τιμή διάθεσης κατά την ιδιωτική τοποθέτηση. Η κεφαλαιοποίησή της εταιρίας, βάσει της τιμής αυτής διαμορφώνεται πια στα 4,44 εκατ.