Αισιοδοξία στην Ευρωπαϊκή Πίστη

Έντονους ρυθμούς ανάπτυξης συνεχίζει να καταγράφει η Ευρωπαϊκή Πίστη τους πρώτους μήνες του 2010, γεγονός που της επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι η δύσκολη αυτή χρονιά θα κλείσει με θετική πορεία για τα μεγέθη της.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurance World, το πρώτο πεντάμηνο η εταιρεία «έτρεχε» με ρυθμό ανάπτυξης περίπου 25%.
 
Ο κύριος όγκος της νέας παραγωγής προέρχεται από τον κλάδο Ζωής, και αφορά κυρίως συμβόλαια που συνάπτει η εταιρεία με ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, οι οποίοι αναζητούν νέο ασφαλιστικό κάλυμμα, όπως και με ασφαλισμένους της Commercial Value.
 
Μάλιστα, πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι ειδικά αυτή την περίοδο η νέα παραγωγή προέρχεται από ασφαλισμένους της Commercial Value, καθότι το υγιές τμήμα του χαρτοφυλακίου της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ στον κύριο όγκο του έχει ήδη βρει νέα ασφαλιστική στέγη.
 
Η Ευρωπαϊκή Πίστη κινείται ανοδικά και στις Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, ενώ για το τρέχον έτος εκτιμά ότι η παραγωγή της θα κλείσει στα 131 εκατ. ευρώ από περίπου 100 εκατ. ευρώ που ήταν το 2009.
 
Υπενθυμίζεται ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2010 η εισηγμένη ανακοίνωσε καθαρά ασφάλιστρα όλων των κλάδων 28 εκατ. ευρώ έναντι 21,9 εκατ. ευρώ το 2009 (αύξηση 27,6%), με τον Κλάδο Ζωής να καταγράφει άνοδο κατά 102,3% και καθαρά ασφάλιστρα 8,7 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ. ευρώ το 2009.
 
Στον κλάδο Αυτοκινήτου, η αύξηση παραγωγής της τάξης του 18%, με την αξία της να διαμορφώνεται στα 15 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009, ενώ στις Γενικές Ασφάλειες σημειώθηκε μείωση παραγωγής κατά 13%, από τα 5 εκατ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2009 στα 4,4 εκατ. ευρώ φέτος, λόγω διακοπής της συνεργασίας που είχε η Ευρωπαϊκή Πίστη με την Τράπεζα Πειραιώς στον τομέα του banc assurance.