Στη Ζυρίχη τα 13 εκατ. ευρώ της Commercial

Την τύχη των  13 εκατ. ευρώ που αποσπάστηκαν από τα ταμεία της Commercial Value το 2009, για να μεταφερθούν σε λογαριασμό της Credit Suisse στην Ελβετία θα αναζητήσει ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής, κ. Γιάννης Παντελίδης, που μεταβαίνει στη Ζυρίχη για αυτό το σκοπό.

Το ποσό είχε φύγει από τα ταμεία της εταιρείας λίγους μήνες μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε ολοκληρώσει η Commercial Value το 2008 για να κατατεθεί σε λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας και παρά την απαίτηση της εποπτικής αρχής, ουδέποτε επεστράφη. 

Η διοίκηση της Commercial Value προέβαλε ως αιτιολογικό ότι το ποσό είχε κατατεθεί σε δεσμευμένο λογαριασμό της Credit Suisse με στόχο να επενδυθεί με επιτόκιο που θα μεγιστοποιούσε την κατάθεση στα 15 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο το κεφάλαιο αυτό να επιστρέψει στα ταμεία της εταιρείας.

Ο κ.Παντελίδης αναμένεται να έχει επαφές με δικηγόρους και εκπροσώπους της ελβετικής τράπεζας σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν τα χρήματα υπάρχουν ακόμη στο συγκεκριμένο λογαριασμό. 

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να κινηθούν νομικές διαδικασίες προκειμένου να διαπιστωθεί τι  διαδρομή έχουν ακολουθήσει και ποιοι ενήργησαν για τη μεταφορά τους.