Σύστημα θερμικής απεικόνισης από την Aviva

Νέα τεχνολογία θερμικής απεικόνισης προωθεί η Aviva σε συνεργασία με τον προμηθευτή Bureau Veritas. Το εν λόγω σύστημα ανιχνεύει χαλαρές ή διαβρωμένες συνδέσεις σε μηχανήματα και μειώνει τις πιθανότητες διακοπής της λειτουργίας του. 

Αυτή η τεχνολογία μπορεί να εντοπίσει «θερμά σημεία» στην καλωδίωση, που προκλήθηκαν από “φτωχές” συγκοινωνιακές συνδέσεις και καλωδιώσεις, αποτρέποντας ένα σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς. 

Επιπλέον, η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό διαρροών, χαλασμένων σωληνώσεων, τον έλεγχο των ψυκτικών αποθηκών ενώ μπορεί ακόμα να μετρήσει και την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. 

Η νέα τεχνολογία θα προσφέρεται ως μέρος της εκ των προτέρων διαδικασίας αντασφάλισης της Aviva για εμπορικούς πελάτες καθώς και για υφιστάμενους πελάτες κατά τους ελέγχους ρουτίνας που αφορούν στη συντήρηση. 

Τα αποτελέσματα της θερμικής απεικόνισης εξάγονται γρήγορα και χαρακτηρίζονται από ακρίβεια και αμεσότητα στη μέτρηση της θερμοκρασίας και τον εντοπισμό των λαθών για την αποφυγή των υφιστάμενων κινδύνων. 

Ο κ.Alex Royce, εμπορικός διευθυντής του προϊόντος, δήλωσε ότι “mε τη χρήση θερμικών εικόνων θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε και να εντοπίσουμε τυχόν λάθη γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς καμία απώλεια χρόνου διακοπής για τον πελάτη. 

Eπισημαίνοντας το σφάλμα οι μηχανικοί μπορεί να διορθώσουν το πρόβλημα πιο γρήγορα. Η προσθήκη της θερμικής τεχνολογίας απεικόνισης στην αντασφάλιση σημαίνει επίσης ότι οι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να έχουν προηγουμένως “απορριφθεί” μπορεί τώρα να ερευνηθούν και να αποτελέσουν αντικείμενο κάλυψης”.