Ξεκίνησαν οι περικοπές μισθών, δώρων και επιδομάτων

Από την 1η Ιουνίου, ισχύουν οι περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών, των δώρων και των επιδομάτων των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη

Ειδικότερα, όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος, τα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν μειωθεί κατά 12% από 1/1/2010, μειώνονται περαιτέρω από σήμερα κατά επιπλέον 8%.

Σε όσους υπαλλήλους δεν λαμβάνουν επιδόματα, θα μειωθούν οι αποδοχές τους κατά επιπλέον 3% (η πρώτη μείωση κατά 7% ισχύει από 1/1/2010). 

Παράλληλα, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας θα είναι συνολικά 1.000 ευρώ (500 ευρώ, 500 ευρώ και 250 ευρώ αντίστοιχα) και θα δίδονται μόνο σε όσους υπαλλήλους οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές (πλην υπερωριών και αποζημιώσεων από συμμετοχή σε συλλογικά όργανα), συμπεριλαμβανομένων των δώρων, δεν υπερβαίνουν κατά μήνα, υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση, το ποσό των 3.000 ευρώ μεικτά. 

Στην περίπτωση που υπερβαίνουν το ποσό αυτό και έως τα 3.083 ευρώ, καταβάλλεται αναλογία των δώρων αυτών, έως το όριο των 3.000 ευρώ