ATECO – DEKRA: Αναμένουν αύξηση εργασιών και κερδοφορίας

Σημαντική βελτίωση σε κύκλο εργασιών αλλά και σε επίπεδο κερδοφορίας αναμένουν ATECO και DEKRA από τη δραστηριοποίησή τους στην ελληνική αγορά το 2010.

Αυτό θα προκύψει από νέες συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρίες, κάτι που θα επηρεάσει ευνοϊκά την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών. Η ATECO πραγματοποιεί αναλύσεις προσομοίωσης ατυχημάτων, εξετάζει το ενδεχόμενο αυτά να είναι στημένα, κάνει εργονομικούς ελέγχους, καθώς και ανάλυση βλαβών των εξαρτημάτων του οχήματος. Όλα αυτά με τη βοήθεια της DEKRA της οποίας τις υπηρεσίες διαθέτει στην Ελλάδα.

 

Αυτή η «επιθετική» πολιτική, που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον από πλευράς ομίλου για την ελληνική αγορά, αναμένεται ότι πιθανότατα να οδηγήσει σε ανακατατάξεις και στη διαμόρφωση νέων δεδομένων. Στην ίδια κατεύθυνση, η ίδια η DEKRA αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας εντός του έτους.

 

Η DEKRA προσφέρει ευρεία γκάμα προϊοντικών λύσεων σχετικά με τον έλεγχο και την προσομοίωση ατυχημάτων. Να αναφέρουμε επίσης την κοστολόγηση υλικών ζημιών και τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του οχήματος.

 

Οι υπηρεσίες της εταιρίας απευθύνονται σε ασφαλιστικές εταιρίες, πραγματογνώμονες και εκτιμητές, καθώς και συνεργεία και εμπόρους οχημάτων.

 

Η σχέση τιμής προς απόδοση που προσφέρει η εταιρία σε ότι αφορά την πραγματογνωμοσύνη, είναι καλύτερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τονίζει ο διευθυντής της ATECO Auto Hellas ΕΠΕ κ. Σάββας Σιδηρόπουλος.

 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ένα νέο λογισμικό προγράμματα συμπληρώνει τη διάθεση προϊόντων της DAT και ελέγχει ηλεκτρονικά την τελική έκθεση της κοστολόγησης των υλικών ζημιών του οχήματος, καταγράφοντας διάφορα στατιστικά αποτελέσματα.

 

Η ATECO όπως εξηγεί, προσφέρει ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές λύσεις, με υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία στα προϊόντα της, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις ανάγκες κάθε ασφαλιστικής εταιρείας στο κλάδο του αυτοκινήτου.

 

Να προσθέσουμε, ότι η ATECO αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, το PC Crash της DSD, ένα τρισδιάστατο πρόγραμμα προσομοίωσης ατυχημάτων, όπως και το PC Rect, που είναι πρόγραμμα για καταγραφή στοιχείων ατυχήματος.