ΣΕΜΑ: Σύμπνοια απόψεων με φόντο την ανάπτυξη της αγοράς

του Βάιου Κρόκου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων στον χώρο του Gazarte, παρουσία πλήθους κόσμου από την ασφαλιστική αγορά.

Οι συμμετέχοντες βρέθηκαν για μια ακόμη χρονιά στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ, έχοντας την ευκαιρία να προσεγγίσουν μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο και απαιτούν κεντρικές παρεμβάσεις.

Σύμπνοια απόψεων επικρατεί στις τάξεις του Συνδέσμου για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, ενώ το παρών έδωσαν επικεφαλής ασφαλιστικών εταιρειών και κορυφαίοι θεσμικοί φορείς, δείγμα της αλληλοϋποστήριξης και της διάθεσης για την ανάπτυξη του κλάδου συνολικά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκρατημένη αισιοδοξία, για την ώρα, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα αγορά και μεσίτες όσον αφορά τις ενέργειες της Πολιτείας γύρω από την Υγεία και την ενεργότερη εμπλοκή του ασφαλιστικού κλάδου.

Υψηλά στην ατζέντα του ενδιαφέροντος βρίσκονται επίσης οι cyber κίνδυνοι και οι Ευθύνες καθώς πληθαίνουν τα διάφορα περιστατικά συναρτήσει των νέων τεχνολογιών σε επιχειρήσεις και οικονομία.

Ο απόηχος και η πραγματική ζημιά από την κατάρρευση της Thomas Cook στον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία σωρευτικά ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης, αν και οι Έλληνες ξενοδόχοι (μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυρίως) δεν φαίνεται να καλύπτονται ασφαλιστικά.

Κατά τα άλλα, ο νόμος της IDD παραμένει στο επίκεντρο των συζητήσεων στις τάξεις των μεσιτών καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Κοινή πεποίθηση όμως είναι πως με την βελτίωση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία, την περαιτέρω εξωστρέφεια του Συνδέσμου και των λοιπών φορέων, τις παρεμβάσεις της Πολιτείας και την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής συνείδησης, υπάρχουν πλέον περιθώρια μεγέθυνσης των εργασιών.

Ο ΣΕΜΑ, άλλωστε, παραμένει ανοιχτός σε διάλογο με όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  για μια ισχυρότερη ιδιωτική ασφάλιση, που θα δώσει λύσεις ουσίας σε χρόνια και σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και που θα στηρίξει την οικονομία στην προσπάθειά της ενισχύσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, όπως είχε δηλώσει σε μήνυμα του ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*