Όταν η καινοτομία περνάει στην πράξη γίνεται όχημα για την ανάπτυξη

Περίπου 17 χρόνια δυναμικής παρουσίας μετρά στην ελληνική αγορά η μεσιτική εταιρεία Mega Brokers  κερδίζοντας «πρωτιές» στην παραγωγή.  Δημιουργήθηκε μέσα από την επιθυμία του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να αναδείξει το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου αποσυνδέοντάς το από τον άχαρο ρόλο της γραφειοκρατίας. 

Λάτρης της ταχύτητας για την επίτευξη του αποτελέσματος ο κ. Χατζηθεοδοσίου εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους που απλοποιούν τις τιμολογήσεις και τις εκδόσεις συμβολαίων, διευκολύνουν συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας και τελικά φέρνουν μετρήσιμο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη και τα κέρδη. 

Γιάννης ΧατζηθεοδοσίουΕίναι αξιοσημείωτο ότι η Mega Brokers σήμερα είναι το πρώτο γραφείο στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να λαμβάνουν on line προσωρινό σήμα ασφάλισης οχημάτων δίνοντάς το στους πελάτες τους.

Η δημιουργία της Mega Brokers ήλθε με απόλυτη φυσικότητα. Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδοσίου «το 1989 μπήκα στο agency στην Nationale Nederlanden. Έμεινα εκεί 4-5 χρόνια και κέρδισα 52 διακρίσεις. Ωστόσο δεν μου άρεσε ο τρόπος λειτουργίας του agency. Μερικά χρόνια αργότερα θέλησα να προχωρήσω σε μια αλλαγή γι΄αυτό και δημιούργησα ένα γραφείο εξυπηρέτησης των πελατών που είχα ως ασφαλιστής. 

Έτσι, και μαζί με μερικούς φίλους  αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ασφαλιστικό γραφείο. Ήταν μια ιδέα εκτός του ρεύματος της εποχής. Εγώ ανέλαβα το ρίσκο και αγόρασα γραφείο πήρα προσωπικό και τότε διαπιστώσαμε το εξής περίεργο. Χρόνο με το χρόνο διπλασιάζαμε τον στόχο που τοποθετούσαμε οπότε και δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός διαφορετικού και μεγαλύτερου γραφείου. Κάπως έτσι σταδιακά έγινε και η Mega Brokers».

Το χρονικό της δημιουργίας

Το χρονικό της επιχειρηματικής ανέλιξης του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ακρίβεια. Το πρακτορείο MEGA ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΕΠΕ δημιουργήθηκε το 1999 σαν μετεξέλιξη του πρακτορείου Ασφάλειες Χατζηθεοδοσίου, το οποίο είχε ήδη σχηματίσει ένα χαρτοφυλάκιο 3 εκατ. ευρώ. Στεγάστηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Αγίας Βαρβάρας και στηρίχθηκε σε 30 συνεργάτες από το χώρο των πωλήσεων και 10 υπαλλήλους.

Ο επαγγελματισμός και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των στελεχών, η οργάνωση του γραφείου, η εμπιστοσύνη των ασφαλιστικών εταιρειών, οι σημαντικές διακρίσεις, δημιούργησαν συνθήκες μεγάλης αύξησης της παραγωγής και την επίτευξη νέων συνεργασιών. 

Το 2008 ξεκίνησε με τη δημιουργία της μεσιτικής Mega Insurance Brokers Α.Ε., σε νέα ιδιόκτητα γραφεία στη Λ. Πανεπιστημίου και στη Λ. Συγγρού. Γρήγορα, οι 160 συνεργάτες του δημιούργησαν παραγωγή ύψους 14,7 εκατ. ευρώ, ισοδύναμη με την επίδοση μιας μεσαίας ασφαλιστικής εταιρείας. Το τέλος του 2008, βρήκε την εταιρεία με πάνω από 250 συνεργάτες και παραγωγή ασφαλίστρων που άγγιξε τα 20,5 εκατ. ευρώ .

Mega BrokersΣτην αρχή του 2009, ξεκίνησε η επέκταση των γραφείων της Λ. Συγγρού και η απορρόφηση σε αυτά του δυναμικού της Λ. Πανεπιστημίου και της προϋπάρχουσας εταιρείας Mega Ασφάλειες ΕΠΕ διατηρώντας όμως παράλληλα την ιστορική έδρα της Αγίας Βαρβάρας.

Το 2009 αποτελεί έτος ορόσημο για την εταιρεία, καθώς δημιουργήθηκε το Mega Agency στην Λ. Συγγρού , με τη συνεργασία μιας ικανότατης ομάδας ασφαλιστικών συμβούλων και έμφαση στην πώληση προϊόντων του κλάδου ζωής.

Το 2009 αποδείχθηκε η μεγάλη δυναμική της εταιρείας, με πάνω από 300 συνεργάτες, περισσότερα από 1000 τελικά σημεία προώθησης ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων και 32 εκατ. ευρώ παραγωγή ασφαλίστρων.

Οι άνθρωποι και η οργάνωση

Το διοικητικό προσωπικό που στελεχώνει τα 2 γραφεία της εταιρείας ανέρχεται σε 30 άριστα εκπαιδευμένα και εξειδικευμένα άτομα. Υπάρχει διαρκής ενδοεταιρική εκπαίδευση, αλλά και εκπαίδευση που αναλαμβάνουν οι συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες. Η υψηλή μηχανογραφική υποστήριξη δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και απάντησης σε οποιοδήποτε συνεργάτη και τον πλήρη έλεγχο του χαρτοφυλακίου του, ενώ η συνεχής εκπαίδευση σε προϊόντα και τεχνικές πωλήσεων, και η παρουσία της Mega Brokers επί πολλά έτη στην αγορά εγγυώνται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συνεργάτες

Mega BrokersΗ φιλοσοφία ανάπτυξης της εταιρείας στηρίζεται στη δυναμική των συνεργατών της για την υποστήριξη των οποίων γίνονται επενδύσεις σε παροχές και υποδομές και οι βέλτιστες συμφωνίες με τις ασφαλιστικές εταιρείες σε προϊόντα.

Οι συνεργάτες απαλλαγμένοι από διαχειριστικά καθήκοντα που απαιτούνται από τη συνεχή επαφή με τις ασφαλιστικές εταιρείες τόσο στην ανάληψη κινδύνων, όσο και στη διεκπεραίωση αποζημιώσεων, επιδίδονται στο παραγωγικό τους έργο. 

Οι ξεκάθαρες οικονομικές σχέσεις που διέπουν το καθεστώς των αμοιβών, των bonus και άλλων παροχών, δημιουργούν ασφάλεια και αισιοδοξία. Η σημερινή εικόνα χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη αύξηση των νέων συνεργασιών, από την ύπαρξη αποκλειστικής συνεργασίας με τη Mega Brokers σημαντικού αριθμού συνεργατών και από υψηλές επιδόσεις. Το 2008 υπήρχαν 3 συνεργάτες με χαρτοφυλάκιο ύψους 1 εκατ. ευρώ, 10 συνεργάτες με χαρτοφυλάκιο ύψους 500 χιλ. ευρώ και 40 συνεργάτες με χαρτοφυλάκιο ύψους άνω των 100 χιλ. ευρώ. 

Η πολιτική αναζήτησης νέων συνεργατών συνεχίζεται με κριτήρια κυρίως ποιοτικά, τα οποία να είναι συμβατά με τη φιλοσοφία της Mega Brokers. Η επόμενη μέρα σηματοδοτείται από την έναρξη σύναψης συνεργασιών με γραφεία εκτός Αττικής, και την προσπάθεια επίτευξης συνεργιών με γραφεία που έχουν προσανατολισμό στις corporate εργασίες και στους κλάδους εκτός αυτοκινήτων.

Παροχές προς τους συνεργάτες

– Έρευνα αγοράς για την ανάληψη κινδύνων

– Αυτόματη ηλεκτρονική τιμολόγηση για λογαριασμό των συνεργαζομένων
ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο αυτοκινήτου και πλήρης παρακολούθηση του χαρτοφυλακίου δυναμικά

– Αποστολή αίτησης ασφάλισης μέσω internet απευθείας στη Mega Brokers και στις ασφαλιστικές εταιρείες

– Προϊόντα αποκλειστικής διάθεσης με ειδικές τιμολογήσεις

– Διεκπεραίωση ζημιών για όλους τους κλάδους και αποστολή επιταγής στο συνεργάτη. Ειδικά για τον κλάδο αυτοκινήτων δεσμευτικός χρόνος αποζημίωσης έως 20 ημέρες από το κλείσιμο του φακέλου σε μια σειρά συνεργαζομένων εταιρειών

– Διακίνηση εγγράφων (αιτήσεις, συμβόλαια κ. λ. π.) με τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα

– Οι αμοιβές και τα bonus της Mega Brokers, κινούνται σε υψηλό επίπεδο και είναι συνάρτηση του ύψους παραγωγής και της σύνθεσης χαρτοφυλακίου. Υπάρχει ειδικό οικονομικό κίνητρο για τη ρευστοποίηση των ασφαλίστρων

– Για τους συνεργάτες αποκλειστικής απασχόλησης υπάρχουν ειδικές παροχές (δωρεάν επιγραφή Mega Brokers, διαφημιστικά έντυπα, συμμετοχή σε ταξίδια)

Συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες

Mega BrokersΗ σταθερότητα και η χρονική διάρκεια χαρακτηρίζει τη σχέση της Mega Broκers με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Από τα σύνολο των συνεργασιών κάποιες έχουν στρατηγικό προσανατολισμό και σε αυτές είναι τοποθετημένο το 70% του χαρτοφυλακίου μας. Μέσω αυτών των συνεργασιών η Mega Brokers απολαμβάνει ειδική μεταχείριση με τη διάθεση ειδικών-αποκλειστικών προϊόντων, διαχείρισης ζημιών κλπ. 

Οι συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες είναι: Εθνική Ασφαλιστική, Interamerican, Victoria, Groupama, International Life, Ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ, Συνεταιριστική Ασφαλιστική, Chartis Greece, EFG Eurolife, Διεθνής Ένωση, Αγροτική Ασφαλιστική, Generali, Ευρώπη ΑΕΓΑ, AXA, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interasco, DAS, ARAG, Mondial Assistance, Europ Assistance, Euler Hermes

Εξέλιξη παραγωγής

Η αύξηση του χαρτοφυλακίου στα 17 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας κυμάνθηκε σε πολλαπλάσια ποσοστά από τα μεγέθη αύξησης (κατά μέσο όρο) των εταιρειών του χώρου. Ειδικά την τελευταία τριετία, λόγω της σημαντικής αύξησης του αριθμού των συνεργατών, αλλά και τη βελτίωση των υποδομών των γραφείων μας, υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων σε όλους τους κλάδους .

Εξέλιξη αριθμού συνεργατών

Είναι γνωστή στις τάξεις των συνεργατών της Mega Brokers ΑΕ , η υψηλή προστιθέμενη αξία που προσδίδουν οι υπηρεσίες της εταιρείας στα χαρτοφυλάκιά τους .Αυτό λειτουργεί συνεχώς ως πόλος έλξης νέων συνεργατών, οι οποίοι ταιριάζουν στη φιλοσοφία της εταιρείας, την εμπιστεύονται και ανοίγουν νέους ορίζοντες στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 

 

Στελέχη εταιρείας

 

Διευθύνων Σύμβουλος
Χατζηθεοδοσίου Γιάννης

Οικονομική Διευθύντρια
Τσίχλη Χρυσάνθη

Εμπορικός Διευθυντής
Σάμιαλης Δημήτρης

Διευθυντής Κλάδου Ζωής
Παναγιωτάκης Νίκος

Υπεύθυνη Λογιστηρίου
Χελιώτου Άρτεμις

Υπεύθυνος Κλάδου Αυτοκινήτων
Μπότας Φώτης

Υπεύθυνη Κλάδου Ζωής
Φώτη Ιωάννα

Υπεύθυνη Γενικών Κλάδων
Τσακνιά Δήμητρα

Υπεύθυνος Μηχανογράφησης
Μαρκαντωνάτος Νίκος

Γραφεία-Επικοινωνία

-Λ. Συγγρού 122 – Αθήνα, τηλ.: 210 92.25.824-5, fax: 210 92.25.823
– Ελ. Βενιζέλου 55 – Αγία Βαρβάρα, τηλ.: 210 56.96.202, fax: 210 56.90.907
– E-mail: info@megabroker.gr
– web site: www.megabroker.gr