Οι προτάσεις των αναλυτών της Allianz

Ουδέτερη κατανομή τίτλων μεταξύ μετοχών και ομολόγων, με προηγούμενη – μερική ρευστοποίηση κερδών (profit-taking) από μετοχές, προτείνουν οι αναλυτές της Allianz, μέσω του Capital Market Monthly, του Δελτίου Κεφαλαιαγορών της Allianz Global Investors, για το μήνα Μάιο.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Allianz, Hans-Jorg Naumer, οι αγορές μετοχών έχουν ανάψει πράσινο, με τους δείκτες Dax, Dow & Co να διαμορφώνονται σε νέα υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι υπήρξαν και ορισμένα στοιχεία αποδιοργάνωσης στα οποία συγκαταλέγεται και η αναχρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώς και οι διαγραφές που πραγματοποιήθηκαν από ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο υψηλής μόχλευσης, όπως και οι συζητήσεις σχετικά με τη ρύθμιση του τραπεζικού συστήματος.

Ειδικότερα για την Ελλάδα ο Hans-Jorg Naumer τονίζει ότι, μακροπρόθεσμα, αλλά πολύ πιο σύντομα από ότι έχει αρχικά προβλεφθεί, ο κρατικός τομέας θα πρέπει να αρχίσει να περικόπτει το χρέος του, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη.