Munich Re, επιγραφή, κτίριο

«Ένεση» 250 εκατ. δολ. στην Next Insurance δια χειρός Munich Re

H αμερικανική  εταιρεία μπήκε στο κλαμπ των insurtech  «μονόκερων» (με αποτίμηση άνω  του 1 δις. δολ.) μαζί με τις Lemonade, Hippo και Root

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με… γερμανική  βοήθεια, δηλαδή την χρηματοδότηση ύψους 250 εκατ. δολ. από τον αντασφαλιστικό κολοσσό Munich Re, η αμερικανική insurtech Next Insurance που εξυπηρετεί κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις έγινε…μονόκερως.  Έτσι αποκαλούνται οι startups με αποτίμηση άνω του 1 δις. δολ. και η Next μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, αφού στο οικοσύστημα των insurtech (νεοφυείς ασφαλιστικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας) υπάρχουν τρεις μόλις «μονόκεροι», οι Lemonade, Hippo και Root.

Χάρη στα κεφάλαια από τη Munich Re (που αποκτά πλέον μερίδιο 27,5% στη NextInsurance), η εταιρεία από το Παλο Αλτο της Καλιφόρνια θα επιταχύνει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και θα αυξήσει το εργατικό της δυναμικό. Η Next ανακοίνωσε επίσης ότι θα διευρύνει την γκάμα των καλύψεών της (που περιλαμβάνει  αστική ευθύνη, επαγγελματική ευθύνη και ασφάλεια ΙΧ) και στις αποζημιώσεις εργαζομένων.

Μεταξύ των προϊόντων που διαθέτει η Next είναι υπηρεσία ασφαλιστικής πιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο καθώς και onlineportal όπου οι πελάτες της μπορούν να προσθέτουν άλλους δικαιούχους στα συμβόλαια, να επικαιροποιούν τα στοιχεία για τις πληρωμές και να υποβάλλουν online τα αποδεικτικά ότι είναι ασφαλισμένοι.

«Η Next Insurance θα επωφεληθεί από την εμπειρία μας στις πρωτασφαλίσεις και τις αντασφαλίσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Munich Re Joachim Wenning. «Η επένδυσή μας αναδεικνύει τη δέσμευση του ομίλου μας να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος λύσεων ψηφιακής ασφάλισης… Βοηθά επίσης την Munich Re να διευρύνει το αποτύπωμά της στην πολλά υποσχόμενη ασφαλιστική αγορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σύσφιξη της συνεργασίας θα αποδειχθεί επωφελής και για τις δυο εταιρείες».

Η Munich Re είναι μια από τις πιο δραστήριες εταιρίες στον κλάδο των Insurtech, έχοντας συνεργασία με τουλάχιστον 20 εταιρείες (Slice, Hippo, Trov, Bought By Many κλπ.) και έχοντας επενδύσει μετοχικά στο ένα τρίτο αυτών. Οι εταιρείες που συνδέονται με την Munich Re Digital Partners «έγραψαν» ασφάλιστρα ύψους 123,4 εκατ. δολ. περίπου το 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*