Προσφορές καλύψεων για όλα τα γούστα

Ασφαλιστικές καλύψεις για όλες τις περιπτώσεις και όλα τα βαλάντια προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στους πελάτες τους.
Θα ήταν αδύνατο να αναφέρουμε όλες αυτές τις καλύψεις των εταιρειών που είναι πολυάριθμες σε όλους τους κλάδους. Γι΄ αυτό αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες από αυτές. Κάποιες θεωρούνται ουσιαστικά ως αναπόσπαστο κομμάτι των συμβολαίων όπως η Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων (Α.Π.Α.) ή με όποιο άλλο όνομα προσφέρεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες. 

Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει την περίπτωση που ο πελάτης μείνει ολικά ανίκανος για εργασία. Στην περίπτωση αυτή η εταιρία αναλαμβάνει την πληρωμή των ασφαλίστρων αντί του πελάτη.

Ας δούμε ενδεικτικά κάποιες συμπληρωματικές καλύψεις:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων (Α.Π.Α.)
Η κάλυψη παρέχεται λόγω διαρκούς ολικής ανικανότητας ή λόγω σοβαρής ασθένειας. Το νόημα είναι ότι, αν ο ασφαλιζόμενος μείνει ολικά ανίκανος για εργασία ή πάθει μία από τις σοβαρές ασθένειες πριν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, απαλλάσσεται από την πληρωμή των ασφαλίστρων της βασικής ασφάλειας ζωής και των πρόσθέτων καλύψεων.
Επί των ασφαλίστρων αυτών υπολογίζεται και το ασφάλιστρο της κάλυψης που είναι 4% για ηλικίες έως 40 ετών, 5% για ηλικίες 41 – 50 ετών και 6% στη συνέχεια και έως τα 60 έτη.

Νοσοκομειακή περίθαλψη, εξωνοσοκομειακές διαγνωστικές εξετάσεις.
Ανάλογα με το πρόγραμμα μπορεί να υπάρχει απαλλαγή και συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα. Ο τοκετός δεν καλύπτεται ή παρέχεται επίδομα 1.5000 ευρώ στην πιο πλήρη έκδοση.
Οι αμοιβές χειρούργων, αναισθησιολόγων, θεραπόντων ιατρών, καλύπτονται βάση πίνακα ανώτατων ορίων αμοιβών. Επίσης, μπορεί να καλύπτονται διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ η ασφάλιση παρέχεται μέχρι την ηλικία των 60 ετών.

EFG EUROLIFE

Χειρουργικό Επίδομα

Η EFG Eurolife Ασφαλιστική αναλαμβάνει να καταβάλει στον ασφαλισμένο ασφάλισμα το οποίο κυμαίνεται από 200 έως και 86.000 ευρώ σε περίπτωση που θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας ή ατυχήματος ακόμα και μετά το 65ο έτος της ηλικίας του. Το ποσό του ασφαλίσματος για κάθε είδους επέμβασης αναφέρεται στον πινάκα χειρουργικών επεμβάσεων και είναι ανεξάρτητο από το ύψος των  νοσοκομειακών δαπανών και την πιθανή αποζημίωση που θα λάβει ο ασφαλισμένος από άλλο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα ή από το δημόσιο φορέα ασφάλισης.

Απευθύνεται :

 - Σε όσους πελάτες επιθυμούν ένα είδος συμπληρωματικής κάλυψης σε υφιστάμενα Νοσοκομειακά  προγράμματα.
 - Σε πελάτες που θα θελήσουν άμεση οικονομική βοήθεια χωρίς πολλά δικαιολογητικά και γραφειοκρατία.
 - Σε εκείνους που θα θελήσουν να καλύψουν επιπλέον τα έξοδα των κρατικών νοσοκομείων.
 - Σε όσους γνωρίζουν ότι στις περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών το κόστος αντιμετώπισης τους είναι ιδιαίτερα υψηλό και μπορούν διακρίνουν τη σημαντικότητα του ύψους των παροχών μας.

ALICO

Τα Συμπληρωματικά Προγράμματα δίνονται σε συνδυασμό με τα βασικά ατομικά προγράμματα Ζωής και Σύνταξης, καθώς και με τα Επενδυτικά / Αποταμιευτικά προγράμματα της Alico. 
Τα Συμπληρωματικά Προγράμματα εμπλουτίζουν τα Βασικά Προγράμματα με σημαντικές καλύψεις έναντι μικρού κόστους.

Διακρίνονται σε 4 κατηγορίες: 
Α. Σε αυτά που εξασφαλίζουν τις μελλοντικές καταβολές ασφαλίστρων των Βασικών Προγραμμάτων.
Β. Σε αυτά που δημιουργούν πρόσθετη προστασία.
Γ. Σε αυτά που προσφέρουν κάλυψη στην περίπτωση νοσηλείας του ασφαλισμένου.
Δ. Σε αυτά που καλύπτουν την περίπτωση ατυχήματος.

Πιο αναλυτικά, τα προγράμματα αυτά συμπεριλαμβάνουν τα εξής :

Alico – Εξασφάλιση Μελλοντικών Καταβολών 

Το Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Εξασφάλιση Μελλοντικών Καταβολών Ασφαλίστρων απαλλάσσει τον Ασφαλισμένο από την πληρωμή των ασφαλίστρων του βασικού προγράμματος και τυχόν Συμπληρωματικών Προγραμμάτων, σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας από ασθένεια ή ατύχημα που έχει διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες.
Μόνιμη ολική ανικανότητα θεωρείται η ανικανότητα που έχει προέλθει από ασθένεια ή ατύχημα και που εμποδίζει τελείως τον ασφαλισμένο από το να εξασκεί το επάγγελμά του ή να ασχολείται με οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, ανάλογα με την εκπαίδευσή του, τις ειδικές γνώσεις, ή την πείρα του.

Alico – Προστασία Ασφάλιστρου
Το Alico Προστασία Ασφαλίστρου απαλλάσσει τον Αντισυμβαλλόμενο, από την υποχρέωση για πληρωμή μελλοντικών ασφαλίστρων του βασικού προγράμματος και τυχόν Συμπληρωματικών Προγραμμάτων, σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας ή / και θανάτου του αντισυμβαλλομένου.

Alico – Πρόσθετη Απλή Ασφάλεια 

Παρέχει επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη στον ασφαλισμένο.  Το ποσό κάλυψης αυτού του Συμπληρωματικού Προγράμματος χορηγείται στον δικαιούχο σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου επί πλέον του ποσού του βασικού συμβολαίου Ζωής.  Αν ο ασφαλισμένος βρίσκεται στη ζωή, κατά τη λήξη της περιόδου κάλυψης το Συμβόλαιο αυτό παύει να ισχύει και συνεπώς διακόπτεται η καταβολή των ασφαλίστρων.


Alico – Ασφάλεια Μόνιμης  Ολικής  Ανικανότητας

Καλύπτει τον Ασφαλισμένο σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας και δίνει το ποσό κάλυψης σε δύο ισόποσες δόσεις.  Η πρώτη καταβολή, το 50% του ποσού κάλυψης, δίνεται στον ασφαλισμένο 6 μήνες μετά από την ημερομηνία έναρξης της ανικανότητας, και η δεύτερη καταβολή ένα χρόνο μετά από την πρώτη καταβολή, δηλαδή, 18 μήνες μετά την έναρξη της ανικανότητας.

Alico – Σύνταξη Ολικής Ανικανότητας

Καλύπτει τον ασφαλισμένο για κάθε περίπτωση ολικής ανικανότητας (πρόσκαιρης ή μόνιμης) με «Μηνιαία Σύνταξη Ανικανότητας».
Εάν ο ασφαλισμένος μείνει ολικά ανίκανος για εργασία, θα λαμβάνει τη μηνιαία σύνταξη (μετά την περίοδο αναμονής των 30 ημερών) μέχρι τη λήξη της ανικανότητάς του ή τη λήξη του συμπληρωματικού αυτού συμβολαίου, όποιο έρθει πρώτο.
Alico – Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών

Το Συμπληρωματικό αυτό Πρόγραμμα καλύπτει τον ασφαλισμένο έναντι ενός σημαντικού αριθμού σοβαρών ασθενειών.  Το ασφαλισμένο κεφάλαιο καταβάλλεται στον ασφαλισμένο εφάπαξ μετά από 30 ημέρες από τη διάγνωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ασφαλιστικά προγράμματα της Alico – η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τις ασφαλίσεις Ζωής – είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσαρμόζονται με ευελιξία στις πραγματικές ασφαλιστικές ανάγκες του κάθε ασφαλισμένου, κυριολεκτικά «στα μέτρα του». 

Μέσα από τη διαδικασία της ανάλυσης αναγκών, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Alico Ελλάδος έχουν όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία να συζητήσουν διεξοδικά και να προτείνουν με υπευθυνότητα το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις πραγματικές ανάγκες του πελάτη. Στα πλαίσια της φιλοσοφίας αυτής, ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα θα προταθεί αν βοηθά στο να απαντηθούν πιο ολοκληρωμένα οι ασφαλιστικές ανάγκες του υποψήφιου προς ασφάλιση.

INTERAMERICAN

Προσαρτήματα Υγείας

Τα νοσοκομειακά προγράμματα MEDIhospital είναι προσαρτήματα που δίνονται υποχρεωτικά με βασικό πρόγραμμα. Εξασφαλίζουν την δυνατότητα πρόσβασης στις καλύτερες υπηρεσίες υγείας και στις πιο σύγχρονες μεθόδους θεραπείας και αντιμετώπισης κάθε προβλήματος υγείας.

Αναλυτικότερα προσφέρει:

Έως και 100% κάλυψη όλων των εξόδων νοσηλείας, τα οποία αντιστοιχούν στις παρακάτω κατηγορίες:
-Νοσηλεία (ημερήσια έξοδα για δωμάτιο και τροφή)
-Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο νοσοκομείο και έξοδα χειρουργείου
-Αμοιβές ιατρών, θεράποντος, χειρουργού και αναισθησιολόγου – σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης.
Με ανώτατο όριο κάλυψης μέχρι 490.079 ευρώ ετησίως στα προγράμματα «Extra» και «Super» και  483.312 ευρώ στο πρόγραμμα «Ευέλικτο», στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το MEDIhospital απαλλάσσει του ασφαλισμένους του από την αγωνία της οικονομικής κάλυψης μιας δαπανηρής νοσηλείας.
Ο υποψήφιος πελάτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων, αυτό το οποίο καλύπτει καλύτερα τις δικές του ανάγκες και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του και στην οικογενειακή του κατάσταση.

I. MEDIhospital Extra

Είναι ένα πρόγραμμα κατάλληλο για όλους όσους επιθυμούν πλήρη κάλυψη όλων των εξόδων νοσηλείας, ανεξάρτητα από το κόστος του. Ο ασφαλισμένος που ανησυχεί για την υγεία την δική του και της οικογενείας του και φοβάται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο όταν θα εμφανιστεί θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, τότε μπορεί να αναθέσει στην Interamerican το σύνολο του οικονομικού του βάρους για οτιδήποτε μπορεί να του συμβεί.

II. MEDIhospital Super

Ένα πρόγραμμα για αυτούς που θέλουν να νιώθουν σίγουροι ότι σε «μια ώρα ανάγκης» η ασφαλιστική τους εταιρία μπορεί να αναλάβει το σημαντικότερο μέρος από τα έξοδα νοσηλείας τους.

III. MEDIhospital «Ευέλικτο»
Είναι ένα πρόγραμμα χαμηλότερου κόστους, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να επιλέξει κάθε φορά τη θέση νοσηλείας ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού και το συνολικό κόστος της νοσηλείας του. Είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να προσαρμόζεται στην οικονομική κατάσταση του ασφαλισμένου τη στιγμή της νοσηλείας του.

Προσαρτήματα Ζωής

Η Ασφάλιση Μόνιμης Απώλειας Εισοδήματος καλύπτει την απώλεια εισοδήματος που οφείλεται σε μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα ή ασθένεια. 

α. Ως Μόνιμη Ολική Ανικανότητα Ασφαλιζομένου που ασκεί επάγγελμα με αμοιβή ή κέρδος ορίζεται: Η πλήρης ανικανότητα του ασφαλιζομένου λόγω ατυχήματος ή ασθένειας , να ασκεί το επάγγελμα που ασκούσε κατά το χρόνο που εκδηλώθηκε η ανικανότητά του ή άλλο ανάλογο προς τα προσόντα και τη μόρφωσή του και το οποίο αυτός δήλωσε στην εταιρεία, είτε στην αρχική αίτηση προς ασφάλιση, είτε, κατόπιν αλλαγής. Απαραίτητη προϋπόθεση ορίζεται η πάροδος χρονικού διαστήματος τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεχών μηνών τέτοιας ανικανότητας. Σε κάθε περίπτωση, κατά την διάρκεια της ανικανότητας ο ασφαλιζόμενος δεν πρέπει να απασχολείται σε οποιοδήποτε επάγγελμα με αμοιβή ή κέρδος

β. Μόνιμη Ολική Ανικανότητα Ασφαλιζόμενου που δεν ασκεί επάγγελμα με αμοιβή ή κέρδος ορίζεται: η πλήρης και αντικειμενική αδυναμία του ασφαλιζομένου, λόγω ατυχήματος ή ασθενείας, να εκτελεί, χωρίς την βοήθεια ετέρου προσώπου, τις ακόλουθες ημερήσιες δραστηριότητες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία που γνωστοποίησε την αδυναμία του αυτή στην εταιρεία: α. Μετακίνηση εντός της οικίας του, β. Ένδυση, γ. Σίτιση.
Η εταιρεία καταβάλλει το μηνιαίο εισόδημα μετά το τέλος του πρώτου έτους (12 μήνες) από την έναρξη της ανικανότητας
Το ελάχιστο ύψος του μηνιαίου εισοδήματος είναι €400 και δίνεται έως την ηλικία των 65 ετών.

AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Μερικές από τις συμπληρωματικές καλύψεις ζωής που προσφέρει η εταιρεία είναι οι εξής:
Ασφάλεια Προστασίας Ασφαλίστρου
Σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας του ασφαλισμένου, η εταιρεία θα συνεχίσει να καταβάλλει τα ασφάλιστρα για λογαριασμό του.

Ασφάλιση Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας.
Σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας του ασφαλισμένου, η εταιρεία θα καταβάλλει στον ασφαλισμένο το κεφάλαιο κάλυψης.

Ασφάλεια Ατυχήματος
Η εταιρεία καταβάλλει παροχή σε περίπτωση απώλειας ζωής ή μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας από ατύχημα. Επιπλέον καλύπτει τα εξωνοσοκομειακά έξοδα που θα προκύψουν συνεπεία ατυχήματος.

Νοσοκομειακά Προγράμματα (με / χωρίς εκπιπτόμενο)
Καλύπτουν όλα τα έξοδα νοσηλείας εντός νοσοκομείου, συνεπεία ατυχήματος ή ασθένειας, με ή χωρίς εκπιπτόμενο ποσό.
Διατίθενται με ή χωρίς κάλυψη εξωνοσοκομειακών εξόδων η οποία παρέχει κάλυψη για ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις και ετήσιο προληπτικό έλεγχο.

CHARTIS

Ενδεικτικό παράδειγμα λειτουργίας των συμπληρωματικών καλύψεων είναι το παράδειγμα του προγράμματος ασφάλισης Επιχειρήσεων Εστίασης.
Θεωρώντας  βασικές καλύψεις αυτές της Ασφάλισης Περιουσίας «Κατά Παντός Κινδύνου» και της  Γενικής Αστικής Ευθύνης υπάρχουν οι ακόλουθες συμπληρωματικές:
 
-Αλλοίωση προϊόντων σε ψυγεία / ψυκτικούς θαλάμους
-Κάλυψη πινακίδων & φωτεινών επιγραφών
-Νεοαποκτηθείσα περιουσία
-Όρος των 72 ωρών  
-Κάλυψη σεισμού (προαιρετικά )
-Περιουσία σε υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο
-Ασφάλιση χρημάτων μεταφοράς χρημάτων & χρηματοκιβωτίου
-Ζημιές από την αποδοχή πλαστών ή πλαστογραφημένων χαρτονομισμάτων
-Απώλεια κλειδιών / αντικατάσταση κλειδαριών
-Εργοδοτική αστική ευθύνη                                        
-Αστική ευθύνη προϊόντος   
-Ασφάλιση αστικής ευθύνης διεύθυνσης & στελεχών (D&O)
-Συμπληρωματικά έξοδα
-Ασφάλιση διακοπής εργασιών
-Προσωπικό ατύχημα επιχειρηματία
-Προσωπικό ατύχημα εργαζομένων (προαιρετικά )

Όλα τα ανωτέρω σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τιμή που ξεκινά από 280 ευρώ το χρόνο.