Σ.Λευθεριώτης: Διευρύνουμε το ρόλο του ΕΙΑΣ και ανοιγόμαστε σε νέους τομείς

Νέο ισχυρό ρόλο στην εκπαίδευση της ασφαλιστικής αγοράς διεκδικεί το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών επιχειρώντας να μεγιστοποιήσει την συμβολή του στην κατάρτιση στελεχών της αγοράς. 

Διευρύνει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, απευθύνεται και στα στελέχη της τραπεζικής αγοράς, δημιουργεί σεμινάρια «εκπαίδευσης από απόσταση», αναπτύσσεται στο e-learning, και δημιουργεί προϊόντα που θα καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες επιχειρεί να αλλάξει φιλοσοφία λειτουργίας και ταυτόχρονα να αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια. 

Οι τριάντα τρεις εταιρείες μέλη του, και το διοικητικό του συμβούλιο έχουν αποφασίσει να δώσουν πολύ γρήγορα μια νέα μορφή στην λειτουργία του ΕΙΑΣ αποκτώντας ένα ισχυρό εργαλείο που θα τις βοηθήσει στην ανάπτυξή τους. 

Το σχέδιο αναμόρφωσης του Ινστιτούτου έχει αναλάβει να το εκπονήσει ο εντεταλμένος σύμβουλός του κ. Σπύρος Λευθεριώτης  και στο πλαίσιο αυτό αναφέρει στο IW  για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, τις ενέργειες που γίνονται και τον στρατηγικό προσανατολισμό του Ινστιτούτου.

iw:?Ποιος είναι ο στόχος σας;

Σ.Λ.: Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τον ρόλο του ΕΙΑΣ πέρα από τα μέχρι σήμερα πεδία αναφοράς του και να αναπτυχθούμε σε νέους τομείς. Και αυτό μπορεί να γίνει καθώς  οι άνθρωποι που μπορεί να έλθουν να εκπαιδευτούν δεν είναι μόνο τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών. Γύρω από την αγορά υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός επαγγελματιών όπως οι πραγματογνώμονες, οι μεσίτες, τα στελέχη των τραπεζών ή ακόμα και αυτοί που ασχολούνται με την οδική φροντίδα οι οποίοι αποτελούν μια αγορά που πρέπει να προσεγγίσουμε άμεσα καθώς χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να εκπαιδευτούν.

iw:? Τι γνώση προσφέρετε και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Σ.Λ.: Στο ΕΙΑΣ έρχεται ένα στέλεχος της αγοράς και μέσα σε ένα έτος εκπαιδεύεται και αποκτά γνώση για όλους τους κλάδους και για ότι προσφέρει σήμερα η ασφαλιστική αγορά. Μαθαίνει ότι θεωρείται αναγκαίο προκειμένου να γνωρίσει με επάρκεια και σφαιρικότητα το αντικείμενο της δουλειάς του. Δίνουμε πλήρη γνώση. Δημιουργούμε στο ΕΙΑΣ  ένα στέλεχος για να εργαστεί  με σωστή γνώση σε ασφαλιστική εταιρεία. Επίσης όσοι αποφοιτούν από το ΕΙΑΣ έχουν και 8% αύξηση του μισθού τους.

iw:? Τι προγράμματα σπουδών προσφέρετε;
 
Σ.Λ.: Σήμερα το ΕΙΑΣ έχει δύο ετήσια προγράμματα που προσφέρει στην αγορά. Το ένα έχει περιεχόμενο αμιγώς για  ασφαλιστικά θέματα. Το άλλο πρόγραμμα είναι επίσης ετήσιο και αφορά στελέχη της αγοράς αλλά ασχολείται περισσότερο οργάνωσης και χρηματοοικονομικά, δηλαδή θέματα μάνατζμεντ και διαχείρισης πόρων. Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη που έχουν προοπτική να διοικήσουν αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης. Φέτος έχουμε οργανώσει δύο προγράμματα ασφαλιστικά (το ένα ξεκίνησε και το άλλο αρχίζει το Σεπτέμβριο) και  ένα πρόγραμμα μάνατζμεντ που ξεκινάει μέσα στον Μάιο. Αυτά είναι τα τρία μεγάλα μας προγράμματα.

iw:? Σκοπεύετε να δημιουργήσετε και άλλα προγράμματα και να διευρύνεται το γνωστικό τους πεδίο;

Σ.Λ.: Ναι. Μεριμνούμε να κάνουμε πάρα πολλά μικρά προγράμματα τα οποία θα είναι ταχύρυθμα για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες. Ήδη, βρισκόμαστε στο στάδιο να συζητήσουμε με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες τις ανάγκες που έχουν ώστε να φτιάξουμε προγράμματα στα «μέτρα» των αναγκών τους. Για παράδειγμα στον κλάδο αυτοκινήτου τελευταία υπάρχει μετακίνηση χαρτοφυλακίων και αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που απορροφούν παραγωγές συμβολαίων χρειάζονται περισσότερα στελέχη να εμπλακούν στον κλάδο τα οποία έχουν ανάγκη εκπαίδευσης όπου το ΕΙΑΣ θα την προσφέρει. Θα φτιαχτούν ειδικά προγράμματα που θα καλύψουν αυτή την ανάγκη. 

Συνεπώς θα γίνουν σεμινάρια στον κλάδο αυτοκινήτου και στις αποζημιώσεις. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι ειδικά προγράμματα και για το Επικουρικό Κεφάλαιο το ασχολείται με ένα πλήθος ζημιών οι οποίες έχουν έλθει  από τις εταιρείες που έκλεισαν. Οι άνθρωποι του επικουρικού που τις διαχειρίζονται έχουν ανάγκη εξειδικευμένης εκπαίδευσης επάνω σε αυτό. Ετοιμάζουμε ήδη ένα πρόγραμμα που αφορά τον κλάδο πυρός και την απώλεια κερδών. 

Είναι ένας κλάδος πολύ σημαντικός και εξειδικευμένος. Τέτοια προγράμματα θα προχωρήσουμε πολλά. Επίσης ένας τομέας που μέχρι τώρα το ΕΙΑΣ δεν είχε ασχοληθεί πάρα πολύ αφορά τις εκπαιδεύσεις των δικτύων πωλήσεων. Επίσης, ήδη βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης ενός πολύ μεγάλου προγράμματος και σε συνεργασία και με άλλους οργανισμούς προκειμένου να παρέχουμε την εκπαίδευση και στα δίκτυα πωλήσεων.

iw:? Μόνο σε ασφαλιστικές θα απευθύνονται τα προγράμματά σας;

Σ.Λ.: Όχι. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να αναφερθούμε αναλυτικά πως θα κινηθούμε στο θέμα της διεύρυνση των προγραμμάτων μας Μπορώ όμως να σας αναφέρω ένα παράδειγμα όπως το bancassurance ένα τομέα όπου ένας πολύ μεγάλος αριθμός τραπεζικών υπαλλήλων πρέπει να πιστοποιηθεί για μπορεί να πουλάει τα προϊόντα. Βλέπουμε λοιπόν μια αγορά που αναπτύσσεται συνεχώς και εμείς έχουμε μπει ήδη σαν ινστιτούτο σε αυτόν τον τομέα. Έτσι οργανώνουμε ένα καινούργιο σύστημα «e- learning» εκπαίδευσης που έχουμε διαμορφώσει. Και αυτό διότι αναφερόμαστε σε πολύ μεγάλους αριθμούς υπαλλήλων των τραπεζών όπου με επάρκεια μπορούμε να συμβάλλουμε στην εκπαίδευσή τους χωρία σαν έρχονται στο ΕΙΑΣ για να παρακολουθούν. Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα σε μορφή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και τώρα είμαστε σε συνεργασία με διάφορες τράπεζες και πιστεύουμε ότι σύντομα θα εξυπηρετήσουμε πολύ καλά αυτή την ανάγκη

iw:? Μπορεί να γίνει ίδιο πρόγραμμα  – εξ αποστάσεως εκπαίδευση- και στις ασφαλιστικές εταιρείες;

Σ.Λ.: Όχι διότι στον τομέα των ασφαλιστικών προσφέρουμε κάθετη εκπαίδευση ενώ στις τράπεζες αναφερόμαστε σε οριζόντια εκπαίδευση ώστε να πάρουν την πιστοποίηση που τους χρειάζεται.

iw:? Ποιά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ΕΙΑΣ στην νέα εποχή που μπαίνει

Σ.Λ.: Το σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι το ΕΙΑΣ σαν ινστιτούτο ασφαλιστικών σπουδών ανήκει σε 33 ασφαλιστικές εταιρείες. Δηλαδή έχει την υποστήριξη των μεγαλυτέρων και ισχυρότερων εταιρειών της χώρας μας. Και αυτό σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τεχνογνωσία μέσα στην ασφαλιστική αγορά διότι μπορεί να αξιοποιήσει πολύ μεγάλη σειρά στελεχών από όλες αυτές τις εταιρείες με ιδιαίτερη εμπειρία σε πάρα πολλούς κλάδους.

iw:? Τα στελέχη αυτά τι θα κάνουν;

Σ.Λ.: Θα εκπαιδεύσουν άλλους ώστε να στηρίξουν την ανάπτυξη της αγοράς.
Το μεγάλο λοιπόν πλεονέκτημα του ΕΙΑΣ είναι ότι αποτελεί έναν οργανισμό που σχετίζεται άμεσα με αυτές τις ασφαλιστικές εταιρείες και παράλληλα η ασφαλιστική αγορά έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξή του και αυτό φαίνεται από την σύνθεση του διοικητικού του συμβουλίου στο οποίο βρίσκονται μεγάλα ονόματα της ασφαλιστικής αγοράς.

iw:? Πόσους μαθητές είχε μέχρι σήμερα το ΕΙΑΣ και ποιες είναι οι βλέψεις σας για την νέα του πορεία; 

Σ.Λ.: Στόχος μας είναι να αυξάνονται δυναμικά οι άνθρωποί που θα έρχονται εδώ να παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, Επίσης θέλουμε να αποκτήσουμε οικονομική αυτονομία. Αυτό προϋποθέτει ότι θα δημιουργήσουμε προϊόντα που θα είναι αναγκαία για τις ασφαλιστικές εταιρείες οπότε και θα στέλνουν τα στελέχη τους να τα παρακολουθούν. Να επισημάνω το εξής. Διανύουμε περίοδο δύσκολη για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο. 

Όλοι μας ενδιαφερόμαστε για το πώς θα βελτιώσουμε την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά μας.  Δεν έχουν οι ασφαλιστικές την πολυτέλεια να απασχολούν χιλιάδες υπαλλήλους και από την άλλη μεριά δεν μπορούμε να υποβαθμίσουμε την εξυπηρέτηση διότι οι καταναλωτές απαιτούν ολοένα και καλύτερο επίπεδο. 

Άρα βελτίωση της εξυπηρέτησης και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δε μπορεί να γίνει με κανένα άλλο τρόπο παρά μόνο με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων. Δηλαδή είναι απαραίτητο όλοι τα διοικητικά στελέχη πρώτης γραμμής των ασφαλιστικών εταιρειών να είναι επαγγελματίες που σημαίνει να αντιμετωπίζουν σωστά συγκρούσεις, να εξυπηρετούν τον εξωτερικό πελάτη αλλά και να συνεργάζονται σωστά με το άλλο τμήμα της εταιρείας που εργάζονται. 

Θα πρέπει να αναπτύξουν όλες τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες όπως απαιτεί η αγορά. Αυτό είναι ο βασικός στόχος του ΕΙΑΣ. Δηλαδή οι άνθρωποι που δουλεύουν στην σημερινή απαιτητική ασφαλιστική αγορά να μπορούν να είναι αποτελεσματικοί.

iw:? Πώς θα αναπτύξετε τις εργασίες σας; Πώς θα καλέσετε τις ασφαλιστικές εταιρείες να στείλουν τα στελέχη τους;

Σ.Λ.: Να διευκρινίσω ότι η σχέση μας με τις ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι σχέση προμηθευτή με πελάτη. Οι εταιρείες είναι πίσω από την προσπάθειά μας και μας στηρίζουν. Τι όπλα έχουμε να αξιοποιήσουμε; Γνωρίζουμε πολύ καλά το ασφαλιστικό αντικείμενο. Έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη που εργάζονται σήμερα στην ασφαλιστική αγορά. Μπορούμε να έχουμε του καλύτερους εκπαιδευτές από την αγορά. Και θα συνεργαστούμε με αυτούς.

iw:? Περιμένετε την ανταπόκριση των εταιρειών να στείλουν τα στελέχη τους;

Σ.Λ.: Ναι και το ΕΙΑΣ έχει ήδη ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά. Οι εργαζόμενοι τα δίκτυα οι άνθρωποί τους έχουν θετική εντύπωση για το ΕΙΑΣ και αυτή τη στιγμή όπως είπα ξεκίνησε το ασφαλιστικό πρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία. Ήλθαν στελέχη από τις εταιρείες και ήδη έχουν εξασφαλίσει πάνω από το 60%-70% και των στελεχών που θα εκπαιδευτούν στα επόμενα προγράμματα.

iw:? Σκέπτεστε να αναβαθμίσετε και την ποιότητα των σπουδών σας;

Σ.Λ.: Ναι είναι σημαντικό για εμάς και αυτή την απόφαση έχουμε πάρει στο διοικητικό συμβούλιο. Θέλουμε να διερευνήσουμε όλους τους φορείς που θα τους ενδιέφερε να έχουν συνεργασία με τον εξειδικευμένο χώρο μας για να έχουμε πιο αποτελεσματική διαχείριση στο μέλλον. Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και συζητήσεις. Προσπαθούμε μεθοδευμένα να κάνουμε αποτελεσματικά την δουλειά μας. Θέλουμε έναν οργανισμό εφάμιλλο με αυτούς των άλλων χωρών.

iw:? Ο ρόλος σας, το πρόγραμμά σας διαφέρει από τα σεμινάρια που γίνονται εντός των εταιρειών;

Σ.Λ.: Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί με τα εκπαιδευτικά κέντρα των εταιρειών. Αντίθετα μπορούμε να έχουμε απόλυτη συνεργασία με τις εταιρείες και να λειτουργούμε συμπληρωματικά. Μάλιστα, μπορούμε να παρέχουμε συγκεκριμένη εκπαίδευση σε κάποια εταιρεία για να καλύψουμε τις δικές της ανάγκες εφόσον θέλει να συμπληρώσει κάτι στα δικά της εκπαιδευτικά κέντρα. Είναι ευχάριστο να αναπτύσσονται τα εκπαιδευτικά κέντρα των εταιρειών καθώς αυτό συνδράμει στην ανάπτυξη της αγοράς.

iw:? Για ποιο λόγο να απευθυνθεί μια εταιρεία σε εσάς και όχι σε έναν άλλο φορέα εκπαίδευσης;

Σ.Λ.: Τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας είναι ότι έχουμε δομημένη εκπαίδευση για τις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς. Όλοι οι άνθρωποι που προσφέρουν ιδιωτικές υπηρεσίες σε ασφαλιστικές εταιρείες είναι και συνεργάτες δικοί μας. Τους έχουμε και στα δικά μας προγράμματα.

iw:? Το στελεχιακό σας δυναμικό στο ΕΙΑΣ;

Σ.Λ.: Εσωτερικά είναι ένα ευέλικτο σχήμα. Έχουμε 6 στελέχη με την διοικητική ευθύνη διαχείριση. Όσον αφορά το έμψυχο υλικό που δουλεύει για την ανάπτυξη των προγραμμάτων είναι πολύ μεγάλος αριθμός του. Υπάρχουν επιτροπές όπου συμμετέχουν στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών εξειδικευμένα για τον κάθε τομέα. Αυτοί καθορίζουν το πρόγραμμα διαμορφώνουν τις συνθήκες εκπαίδευσης παρακολουθούν την εξέλιξη των μαθητών.

iw:?Έχει κάποια πιστοποίησης το ΕΙΑΣ;

Σ.Λ.: Είναι πιστοποιημένο και έχουμε άριστη συνεργασία με αντίστοιχα ινστιτούτα του εξωτερικού όπου μπορεί να συνεχίζουν οι απόφοιτοί μας. Σκεπτόμαστε αυτές τις συνεργασίες να τις διευρύνουμε και θα το πετύχουμε σύντομα. Βρισκόμαστε σε επαφή με κολέγια και μεγάλους οργανισμούς και πανεπιστήμια. Επίσης να τονίσω ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία που θα βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσής μας. 

iw:? Πείτε μας δυο λόγια για το ΕΙΑΣ

Σ.Λ.: Θεωρώ ότι σήμερα και χωρίς ακόμα να αναπτύξουμε όσα σας ανέφερα, το ΕΙΑΣ είναι το πιο εξειδικευμένο κέντρο εκπαίδευσης που υπάρχει στον ασφαλιστικό τομέα. Επίσης το ΕΙΑΣ αναλαμβάνει τις εξετάσεις για την Αθήνα όλων όσοι  θέλουν να πάρουν άδεια πιστοποίησης για ασφαλιστικοί σύμβουλοι, ή για υπάλληλοι εταιρειών ή άλλη κατηγορία εργαζομένων. Αυτή τη δραστηριότητα θα τη συνεχίσουμε διότι δίνει κύρος στο ΕΙΑΣ. Επίσης κάνουμε μαθήματα για να προετοιμάσουμε τους ανθρώπους που θέλουν τις πιστοποιήσεις και πραγματικά πιστεύουμε ότι έχουμε μεγάλη επιτυχία σε αυτές τις εξετάσεις.