Πίστωση χρόνου για την Πρώτη Ασφαλιστική

Αναβάλλεται για την ερχόμενη Δευτέρα η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.π.Ε.Ι.Α. Θέμα της θα έχει την υπόθεση της Πρώτης Ασφαλιστικής για την οποία ο έλεγχος του 2009 έχει ολοκληρωθεί και η εταιρεία στο μεταξύ έχει ήδη ενημερωθεί για το άνοιγμα στα κεφάλαια και τα αποθέματα της, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει διογκωθεί. 

Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον πως θα αντιδράσει η Επ.Ε.Ι.Α. και γενικότερα το αν πρόκειται να δώσει νέα παράταση για την κάλυψη του ανοίγματος ή αν θα προχωρήσει σε άμεσο χρόνο σε πιο δυναμικά μέτρα.

Η Επ.Ε.Ι.Α. κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας θα ασχοληθεί και με μία ακόμη ασφαλιστική, που παρουσιάζει ακάλυπτα κεφάλαια και αποθέματα. 

Σήμερα ή αύριο πρόκειται να της αποσταλεί  ο φάκελος του ελέγχου, ώστε να υποχρεωθεί σχετικά με τις υποχρεώσεις που ανακύπτουν μέχρι 31/12/09 και επ΄ αυτών η εταιρεία θα προχωρήσει σε τυχόν ενστάσεις. 

Στη συνέχεια η Επ.Ε.Ι.Α. θα προσκομίσει συμφωνία εντός της οποίας οι μέτοχοι της εταιρείας θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τα υπολειπόμενα κεφάλαια.

Όλα δείχνουν ότι η Επ.Ε.Ι.Α. μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα παραδώσει τις αρμοδιότητες στην ΤτΕ εφόσον βέβαια τον επόμενο μήνα ψηφιστεί, θα έχει κλέισει τους φακέλους και των δύο εταιρειών, ενώ θα έχει ανακοινώσει και τα αποτελέσματα του β εξαμήνου του 2009 και ποιες εταιρείες θα τεθούν υπό την προστασία του άρθρου 6.