Lamda Development: Επικεντρώνεται στη διαχείριση malls και Φλοίσβου το 2010

Η Lamda Development δεν θα προχωρήσει σε αναπτύξεις μέσα στο 2010 σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, με εξαίρεση την επένδυση στο Βελιγράδι. 

Η εταιρεία έχει αγοράσει αγροτική γη αξίας18 εκατ. ευρώ στην πρωτεύουσα της Σερβίας η οποία θα αξιοποιηθεί αργότερα όταν θα εξασφαλιστούν άδειες για εμπορική χρήση. Η διοίκηση της εταιρείας αυτή την περίοδο επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην καλύτερη διαχείριση των mall αλλά και της Μαρίνας του Φλοίσβου. 

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου τα εμπορικά κέντρα έχουν το πλεονέκτημα των χαμηλών ενοικίων ακόμα και τώρα που όπως τονίζει οι τιμές στα καταστήματα των εμπορικών δρόμων έχουν μειωθεί αρκετά λόγω της κρίσης. 

Το The Mall έχει πτώση τζίρου μόλις 6% ενώ ο τζίρος του μαζί με το Golden Hall έφτασε τα 450 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο. Η μαρίνα του Φλοίσβου έχει φτάσει να έχει αριθμό επισκεπτών περί τους 15.000 το σαββατοκύριακό, ενώ η Lamda αύξησε και τις θέσεις ελλιμενισμού σε αυτήν από 300 σε 350. 

Σε ότι αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις δεν αναμένονται ευοίωνες, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου,  τουλάχιστον για το 2010 καθώς η αύξηση της φορολογίας θα έχει άμεση επίπτωση στις λιανικές πωλήσεις. 

Πάντως η Lamda Development παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που μπορεί να παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Τουρκία.