Softwhere Ε.Π.Ε.: Η νέα τεχνολογία στο ασφαλιστικό γραφείο

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση «Σύγχρονο Ασφαλιστικό Γραφείο» με θέμα τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία στην πραγματοποίηση των ασφαλιστικών εργασιών.

Στην εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάς στο Μαρούσι, παραβρέθηκαν πολλοί άνθρωποι από το χώρο της διαμεσολάβησης, καθώς και κάποιοι εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών. Οι παρευρισκόμενοι, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, καθώς είδαν από κοντά τα νέα δεδομένα και τις λύσεις που προσφέρει η αξιοποίηση της τεχνολογίας στις καθημερινές λειτουργίες των ασφαλιστικών γραφείων πωλήσεων.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, ήδη χρήστες, μετέφεραν στους υπόλοιπους την εμπειρία τους και επεσήμαναν τη θετική συμβολή που έχουν οι νέες τεχνολογίες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του γραφείου.

Αναφέρουμε ενδεικτικά δυνατότητες όπως: αρχειοθέτηση χρήσιμων εγγράφων, τιμολόγηση, προγράμματα, απαραίτητες ενημερώσεις , διάφορα εγχειρίδια ανά κλάδο, ακόμα και εξ αποστάσεως συναντήσεις και εκπαιδεύσεις. Δυνατότητες που «λύνουν» τα χέρια μεταξύ άλλων στην επικοινωνία μεταξύ των ασφαλιστικών γραφείων και των συνεργατών τους.

Επίσης, κάποιες ακόμα – μεταξύ άλλων – δυνατότητες είναι: έλεγχος εκκρεμοτήτων όσον αφορά προτάσεις, πρόσθετες πράξεις, ακυρώσεις, αυτόματη αποστολή ληξιαρίων με email, αυτόματη αποστολή ανεξόφλητων, καθώς και μηνυμάτων (SMS) σε πελάτες και συνεργάτες.

Ο κ. Κάτρης έκανε επίσης μια «ζωντανή» επίδειξη των  δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες της Microsoft στα ασφαλιστικά γραφεία, εστιάζοντας ειδικότερα σε: «Φορητό» Γραφείο, Κινητά τηλέφωνα, Διαχείριση ομάδας, Οργάνωση, Εξέλιξη.

Παρουσιάστηκαν τα παρακάτω προϊόντα:
Microsoft Online Services
i-View Insurance
Bridge-IT!
Microsoft SharePoint
Microsoft Outlook with Add-ins
Microsoft Dynamic CRM
Microsoft SQL Server
Microsoft Office Communicator
Microsoft Live
Microsoft Surface

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο i-View Insurance και σε καθημερινά διαγράμματα ροής (workflows) και αναλύθηκε πως επηρεάζονται αυτά με τις νέες τεχνολογίες. Αναλύθηκε επίσης, ο λόγος που μέσω ενός CRM και των δραστηριοτήτων του, μπορούν οι παρευρισκόμενοι να οργανώσουν καλύτερα το γραφείο τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Κάτρης, ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες, της Microsoft καθετοποιημένες στην Ασφαλιστική Αγορά από συνεργάτες που ήδη τις χρησιμοποιούν. Όπως επισήμανε ο ίδιος, η Softwhere Ε.Π.Ε., είναι στην ουσία αυτή που αντιπροσωπεύει, ως ο μόνος Gold Certified Partner, τη Microsoft στον ασφαλιστικό κλάδο, προσφέροντας καθετοποιημένες λύσεις για τον χώρο.

 Από πλευράς ασφαλιστικών γραφείων ειδικότερα, τις εμπειρίες τους μετέφεραν οι:

•    Γιώργος Δουκιανός, Διευθυντής Οργάνωσης HBA Α.Ε. με θέμα: Υιοθετώντας νέες τεχνολογίες για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τις αγοράς
•    Θεόδωρος Πέτρου, Γενικός Διευθυντής ΑΧΕΟΝ A.E. με θέμα: Σύγχρονες εφαρμογές της ΑΧΕΟΝ προς Ανεξάρτητους Οικονομικούς Συμβούλους
•    Τάσος Αμπατζόγλου, IQ Insurance Quality Μεσίτες Ασφαλίσεων και Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι Ε.Π.Ε. με θέμα: Τέλος εποχής. Από τις διαφημιστικές ατζέντες, στις ψηφιακές ευκολίες.
•    Σταυρούλα Ρήγα, Γενική Διευθύντρια Skyline Insurance, με θέμα: Οργανώνοντας την παραγωγή σου με έξυπνες λύσεις & νέες τεχνολογίες

Από την πλευρά της  Microsoft Hellas ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργο Βρέλλος, ISV & Partner Strategy Lead.
Περισσότερες πληροφορίες
http://www.softwhere.gr , http://www.i-view.gr