D.A.S. Hellas: Αύξηση εσόδων και χαρτοφυλακίου στο 4μηνο

Ιδιαίτερα θετικά ξεκίνησε η χρονιά για τη D.A.S. Hellas με σημαντική ενίσχυση των εσόδων και του ύψους του χαρτοφυλακίου.
Τα έσοδα συγκεκριμένα, μετά την αφαίρεση των φόρων επί των ασφαλίστρων, αυξήθηκαν το πρώτο τετράμηνο κατά 26,4% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2009 και διαμορφώθηκαν στα 3,2 εκατ. ευρώ.

Σημαντική αύξηση με ποσοστό 28,7% υπάρχει κατά την ίδια χρονική σύγκριση και στο ύψος του χαρτοφυλακίου, που διαμορφώνεται πλέον στα επίπεδα των 7,8 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με 31/12/2009, το χαρτοφυλάκιο ενισχύθηκε κατά 4,9%. Αύξηση επίσης, κατά 12,8%, σημειώθηκε στις αναγγελθείσες ζημιές που ανήλθαν σε 4.331 το πρώτο τετράμηνο.

Οι εξελίξεις και το κλίμα αβεβαιότητας στην αγορά, λειτουργούν θετικά για το αντικείμενο της εταιρείας που είναι η παροχή νομικής προστασίας σε τρεις κατευθύνσεις: Αυτοκίνητο – Οικογένεια – Επιχείρηση.

Οι ανείσπρακτες απαιτήσεις για παράδειγμα που δημιουργεί η κρίση, αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση ενίσχυσης της ζήτησης για υπηρεσίες νομικής προστασίας. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας, είναι η αύξηση του κόστους πρόσβασης στη δικαιοσύνη με την προσθήκη ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης αντίθετα, μπορεί με ένα ασφάλιστρο της τάξης των 80 ευρώ ανά έτος να έχει στη διάθεσή του την κάλυψη όποτε τη χρειαστεί.

Η ανασφάλεια του κόσμου, αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα που επιδρά θετικά στη ζήτηση υπηρεσιών νομικής προστασίας σχετικά με διάφορες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα είναι τα θέματα δανείων και γενικότερα διαφορών με τις τράπεζες. Μπορούν να αναφερθούν επίσης, περιπτώσεις που αφορούν εργασιακές διαφορές και μισθώσεις κατοικιών που σημειώνουν μεγάλη αύξηση όλο αυτό το διάστημα.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση των εργασιών της D.A.S. Hellas είναι και η ανάκληση των αδειών λειτουργίας από ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες κατείχαν μάλιστα σημαντικό μερίδιο της αγοράς στο χώρο της νομικής προστασίας. 

Οι πελάτες αυτοί έχασαν όπως είναι προφανές τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους. Συνέβη δε, το αλληλοσυγκρουόμενο, από τη μία πλευρά να υπάρχει το συμβόλαιο επί του οποίου εγείρονται οι απαιτήσεις και διεκδικήσεις και από την άλλη πλευρά εντός του ίδιου ομίλου να αναζητείται η ικανοποίησή τους μέσα από την κάλυψη της νομικής προστασίας. Αυτό σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, αναδεικνύει την ανάγκη οι πελάτες να έχουν ένα ανεξάρτητο συμβόλαιο νομικής προστασίας.

Να προσθέσουμε εδώ, την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την άλλη εταιρία του ομίλου, τη Victoria, που μεταφράζεται βέβαια, σε παραγωγικό αποτέλεσμα.

Τα στελέχη της D.A.S. Hellas, εκφράζουν όπως είναι αναμενόμενο, την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών. Πέραν όλων αυτών πάντως, το αποτέλεσμα δεν έρχεται από μόνο του αν δεν το … κυνηγήσεις. Η εταιρεία επένδυσε στο τμήμα πωλήσεων και με σκληρή δουλειά, κατάφερε να κινηθεί ανοδικά σε μια δύσκολη αναμφισβήτητα εποχή για όλους.