Διαμαρτυρία των πρώην εργαζομένων της Ασπίδος

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Επ.Ε.Ι.Α. θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 27/5/2010 στις 15:30 οι πρώην εργαζόμενοι της Ασπίδος, προκειμένου να διεκδικήσουν οκτώ μήνες μετά τα χρήματα τους. 

Οι πρώην υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της Επ.Ε.Ι.Α. την ώρα που ξεκινά το Δ.Σ. της αρχής και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν όλο το βράδυ μέχρι η εποπτική αρχή να καταλήξει στην αποδέσμευση. Το IW σας παραθέτει την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής:

Συνάδελφοι, 

Μέχρι πρόσφατα η Επ.Ε.Ι.Α.  δήλωνε ότι είχε τη καλή διάθεση να μας πληρώσει τα οφειλόμενα.
Σε κάθε συνεδρίαση όμως του Δ.Σ. με διάφορες προφάσεις και προσχήματα, πότε ότι δεν είχε αντίστοιχο αίτημα από τον επόπτη, πότε ζητούσε κάποιες διευκρινήσεις και διορθώσεις, πότε ότι το αίτημα δεν τους είχε εγκαίρως γνωστοποιηθεί, απέφευγε να πάρει την απόφαση για την αποδέσμευση των χρημάτων μας. 

Η δε τελευταία της πρόφαση, της ενδεχόμενης δηλαδή πληρωμής των δεδουλευμένων μας από το ταμείο αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ, εντελώς αβάσιμη τόσο νομικά όσο, και κυρίως, ηθικά, κατέδειξε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η Επ.Ε.Ι.Α.  δια των συμβούλων του κ.  Πέτσα,  Βάσση και Παυλόπουλου απλώς προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας την απόφαση πληρωμής μας από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, αποσκοπώντας τελικά  στη μη πληρωμή μας. Και το τελευταίο της όμως πρόσχημα καταρρίφθηκε πανηγυρικά. 

Προς το σκοπό αυτό και προκειμένου να έχουμε όλα τα δυνατά όπλα στα χέρια μας, τις τελευταίες ημέρες, με αλλεπάλληλες επαφές, ενδεικτικά αναφέρουμε την Τρίτη 18/5 συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Σαχινίδη και τον νομικό του σύμβουλο, και την Τετάρτη 19/5 με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών εταιριών κ. Μωυσή, καταφέραμε να αποσπάσουμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή και το τελευταίο επιχείρημα της Επ.Ε.Ι.Α.  δεν έχει καμία νομική και ηθική βάση. Το υπουργείο μάλιστα έθεσε στην Επ.Ε.Ι.Α.  και την θετική του εισήγηση. 

Επιπλέον, γνωματεύσεις από νομικούς βρίσκονται στη διάθεση της Επ.Ε.Ι.Α.  , καθώς και εξώδικό από το δικηγόρο της πλειοψηφίας των εργαζομένων, όπως ήδη σας έχουμε πληροφορήσει, περί του αβάσιμου και παράνομου της υπόθεσης,  έχει αποσταλεί στην Επ.Ε.Ι.Α.  

Επομένως, δεν υπάρχει κάποιο  άλλο εμπόδιο για τη αποδέσμευση. Η επόμενη συνεδρίαση της Επ.Ε.Ι.Α.  θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τη Πέμπτη 27/5. 

Για να είμαστε δε σίγουροι ότι τελικά δεν θα σκεφτούν κάτι άλλο, και για να  πληροφορηθούμε αμέσως τις εξελίξεις, καλούμε όλους του συναδέλφους την Πέμπτη 27/5 στις 15,30 (την ώρα που συνήθως ξεκινά η συνεδρίαση του Δ.Σ της Επ.Ε.Ι.Α.  )  έξω από τα γραφεία της στην Υπατίας 5. Δεν θα φύγουμε από εκεί, έστω κι αν χρειαστεί να παραμείνουμε όλη τη νύχτα, μέχρι να καταλήξουν στην αποδέσμευση. 

Όσοι συνάδελφοι μπορούν να βρίσκονται εκεί και νωρίτερα, ακόμη καλύτερα. Στόχος μας δεν είναι να εμποδίσουμε την προσέλευση του Δ.Σ. της Επ.Ε.Ι.Α.  , ( για να αποφασίσουν άλλωστε, θα πρέπει πρώτα να προσέλθουν) αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μη τους αφήσουμε να φύγουν από κει αν δεν πάρουν την απόφαση της αποδέσμευσης. 

Κανένας συνάδελφος δεν θα έχει δικαιολογία για να μη είναι εκεί. Αν στις προηγούμενες συγκεντρώσεις ήμασταν 100 άτομα, τώρα θα πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ. Όσοι δουλεύουν ας πάρουν μια ώρα άδεια, την Πέμπτη πρέπει να φύγουμε από κει με την αποδέσμευση στο χέρι. Καλούμε και τον επόπτη εκκαθάρισης να είναι και αυτός μαζί μας, αφού υποστηρίζει το αίτημά μας, ή τουλάχιστον να μη δημιουργήσει πρόβλημα με την αποχώρηση των συναδέλφων που δουλεύουν στην εκκαθάριση μια ώρα νωρίτερα. 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/5 ΘΑ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ,  ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ. 

Καλούμε δε, και τους συναδέλφους και των άλλων εταιριών, General και Commercial Value, να είναι μαζί μας. Ο αγώνας είναι κοινός. 

(Και μη σκεφτούν αναβολές, μετάθεση της συνεδρίασης,  ή άλλου τύπου παιχνίδια σε βάρος μας, θα είμαστε εκεί όσο χρειαστεί) 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ