Σημαντική αύξηση στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Mondial Assistance

Ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδιωτικής ασφάλειας και βοήθειας στον κόσμο, υλοποιώντας τη στρατηγική του που βασίζεται στις καινοτόμες υπηρεσίες αλλά και στην προσήλωση των 10.231 υπαλλήλων του σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο, κατέγραψε σημαντική αύξηση στα οικονομικά αποτελέσματα του 2009.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 1,673 δις ευρώ αυξανόμενος κατά 5,4% σε σύγκριση με το 2008 ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 56 εκατ. ευρώ.

Το 67.3% της δραστηριότητας του ομίλου προήλθε από την ευρωπαϊκή αγορά ενώ και η Mondial Assistance Ελλάδας σημείωσε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της συμβάλλοντας στην επιτυχημένη πορεία της ευρωπαϊκής δραστηριότητας.
Ικανοποιητική αύξηση σημειώθηκε και στις υπόλοιπες ηπείρους. 

Συγκεκριμένα αύξηση 16.1% σημειώθηκε στην αμερικανική ήπειρο (ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία), στην Ασία η αύξηση ανήλθε στο 17.9% ενώ υψηλό ρυθμό ανάπτυξης που έφτασε το 19,5% πέτυχε ο όμιλος Mondial Assistance και στην Αυστραλία.

Κατά το 2009, ο όμιλος Mondial Assistance παρείχε βοήθεια σε περισσότερους από 42.000.000 ασφαλισμένους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, ενώ τα περιστατικά βοήθειας ξεπέρασαν τα 15.000.000.

Σημειώνεται, ότι ο κύκλος εργασιών προήλθε κατά 37% επί των πωλήσεων παγκοσμίως από τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας, τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται παραδοσιακά ο όμιλος, ενώ ο τομέας της ταξιδιωτικής ασφάλειας ανήλθε στο 47% επί των πωλήσεων παγκοσμίως και στο 16% ο τομέας των υπηρεσιών ιατρικής βοήθειας.

Ο κ. Remi Grenier, πρόεδρος του ομίλου Mondial Assistance, δήλωσε σχετικά: «Η αυξητική τάση στα κέρδη της Mondial Assistance βασίζεται στην ισορροπημένη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, τόσο σε γεωγραφικό επίπεδο όσο και στην ανάπτυξη των νέων αγορών.

Επιταχύνοντας την ανάπτυξη νέων προϊόντων προσφέρουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο την καλύτερη δυνατή λύση σε επίπεδο ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών».

Εστιάζοντας στη στρατηγική του ομίλου, ο κ. Remi Grenier ανέφερε, ότι περισσότερο από ποτέ η Mondial Assistance, εντός του 2009, επεδίωξε και υποστήριξε τη δημιουργία ρηξικέλευθων προϊόντων ενώ η δέσμευση του ομίλου για δραστηριότητες σύμφωνες με το όραμά της για εταιρική κοινωνική ευθύνη, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο την ώθησε στη συνεργασία με το διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό, Massivegood, ο οποίος μέσω των δωρεών που κάνουν οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της online αγοράς των αεροπορικών τους εισιτηρίων ή της online κράτησής τους σε ξενοδοχεία, βοηθά στη διεθνή ανάπτυξη και βελτίωση της παγκόσμιας δημόσιας υγείας.